www.elllobregat.com

Un veí de Sant Boi, entre els detinguts, per estafar presumptament 50.000 euros a una dona de 57 anys

viernes 21 de abril de 2017, 12:55h

Els cinc detinguts eren comercials que van coaccionar i forçar a la víctima en la compra d'electrodomèstics

Mossos d’Esquadra, en coordinació amb la Policia Local de Manresa, ha detingut a cinc persones per presumpte delicte d’estafa a una dona de 57 anys de la capital del Bages. Una de les persones implicades és veïna de Sant Boi de Llobregat, mentre que la resta són de Granollers, Terrassa i Barberà del Vallés.

Segons fonts policials, els detinguts es van aprofitar que la senyora vivia sola i que tenia una discapacitat del 65% per vendre-li electrodomèstics tot i que no els necessitava. Fou aleshores quan la Policia Local es va adonar que la dona havia fet un pagament de 49.000 euros a aquesta empresa.

Així, en col·laboració amb la policia catalana, es va iniciar una investigació que va concloure que les cinc persones detingudes eres cinc comercials d’una empresa de Terrassa dedicava a la venta d’electrodomèstics i altres articles de neteja que coaccionaven i forçaven als usuaris per comprar els productes a un preu més car del que correspon. De fet, s’aprofitaven -com mostra el perfil de la dona afectada, que vivia sola i tenia una discapacitat- de la seva vulnerabilitat. De fet, en alguns casos, deien que els productes eren bons per la seva salut.

Un descalcificador, un purificador d’aigua o robots de cuina van ser alguns dels productes que va haver de comprar forçadament. Fins i tot, l’havien acompanyat al caixer per extreure els diners i fer el pagament.

De les cinc persones detingudes, totes de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 31 i 41 anys, tres han quedat en llibertat després de declarar. Els altres dos han passat a disposició judicial.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios