www.elllobregat.com
El transport públic metropolità apunta a un nou any de rècord
Ampliar

El transport públic metropolità apunta a un nou any de rècord

viernes 21 de abril de 2017, 19:40h
L’AMB registra 173 milions de viatgers entre el mes de gener i març de 2017, un 8,8% més que al mateix període de l’any passat

El debat sobre la qualitat de l’aire metropolità és inherent a l’evolució del transport públic. Una evolució que ens deixa dades positives en el començament de l’any. Segons dades oficials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el transport públic metropolità ha registrat 173.643.680 viatgers en el primer trimestre de l’any, el que representa un increment del 8,8% respecte el mateix període de l’any passat i, encara més important, una xifra rècord per sobre, fins i tot, del darrer màxim registrat fa 10 anys amb 167,24 milions de viatgers.

Cal rebaixar, en tot cas, l’optimisme de les xifres tenint en compte que l’any passat es van donar diferents mobilitzacions i que la Setmana Santa es va celebrar en el primer trimestre. Tot i així, el balança és positiu i optimista: “Tenint en compte aquests factors i considerant calendaris homogenis, l’increment hauria estat de quasi el 4,5%”, ha dit el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda.

Efectivament, gran part de l’increment es dóna a la gestió directe (autobusos de TMB i Metro, afectats, l’any passat, com dèiem, per diferents vagues) que registra un augment de quasi 12, 5 milions de viatgers en dades absolutes, el que representa una millora de 8,9%. Per la seva part, la gestió indirecta augmenta en 1.571.681 viatgers, passant, així, dels 20,1 als 21,7 milions. En aquest sentit, pel que fa el Baix Llobregat, el territori ha experimentat un increment d’entre el 2,2% i el 36,4%, segons el servei. Aquest augment notable es dóna a la connexió entre El Prat i el polígon industrial Pratenc i el ZAL. Pel que fa les línies urbanes de les diferents ciutats, L’Hospitalet i El Prat milloren en un 2,2%; Castellderfels en un 5,4%; Gavà i Viladecans en un 6,7%; Sant Boi, Sant Joan Despí i Cornellà en un 8,5%; Sant Feliu en un 10,4% i Esplugues i Sant Just en un 12,7%. Tot en servei diürn.

Pel que fa el nocturn, el Baix Llobregat incrementa en un 5,8% el seu ús.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios