www.elllobregat.com
La pagesia de Catalunya celebra la segona edició de Benvinguts a Pagès
Ampliar

La pagesia de Catalunya celebra la segona edició de Benvinguts a Pagès

jueves 04 de mayo de 2017, 02:56h
750 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats participaran, del 3 al 5 de juny, a la festa catalana del primer sector. La varietat d’actors implicats permetra als participants organitzar caps de setmana a mida en qualsevol punt del país.

Arriba la segona edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana, entre la que es trobarà representada, òbviament, el Baix Llobregat, es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

Però Benvinguts a Pagès és una experiència que va més enllà: uns 200 allotjaments rurals d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquell cap de setmana; uns 160 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

La segona edició de Benvinguts a Pagès coincideix enguany amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat -quan les visites a les explotacions van rebre unes 12.500 persones- i que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del Benvinguts a Pagès.

Visites gratuïtes
El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a unes 250 explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns. No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades al pastoreig, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.

Allotjaments rurals i menú Benvinguts a Pagès
El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els allotjaments i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. En el cas dels allotjaments, es tracta d’uns 200 establiments: hotels gastronòmics, allotjaments de turisme familiar, allotjaments rurals categoritzats amb espigues, etc., des d’on els turistes podran arribar fàcilment a diverses explotacions que participen al Benvinguts. Cada un dels allotjaments tindrà una oferta especial Benvinguts a Pagès (que inclou alguna activitat, tast de productes, obsequi, etc.)

En el cas dels restaurants, que són uns 160, oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

Activitats complementàries
I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les gairebé 160 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès, organitzant activitats. L’oferta és molt variada i inclou, per exemple, visitar un centre de reproducció de tortugues, fires gastronòmiques, concurs de pesca, tallers de cuina, passejades, observació d’aus, festivals de música i gastronomia, ponències, navegació a bord d’un llaüt, contes a l’aire lliure... Algunes d’aquestes activitats són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat. Cal consultar-les a www.benvingutsapages.cat

Promocions especials per als “súpers”
Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d’altra banda, podran participar de forma gratuïta en qualsevol activitat complementària. A més, es posarà en marxa un concurs especials per als “súpers” en què els guanyadors tindran allotjament, àpats i activitats gratuïtes durant tot aquell cap de setmana.

Sumem forces amb la Setmana Bio
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, i de la Fundació Alícia.

Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que es celebrarà del 3 al 9 de juny de 2017.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l’alimentació ecològiques, programades per qualsevol persona, entitat i, en general, agent promotor interessat en aquest objectiu, que es celebra al llarg d’una setmana cada any.

Un projecte de país
Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç, la confiança i l’aposta decidida de l’Administració, però també del territori, que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Gairebé 750 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries, delegats comarcals, treball conjunt i transversal entre diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Alícia, els diferents patronats de turisme de les Diputacions, els Consells Comarcals i l’Ajuntament de Barcelona.

Benvinguts és un projecte pensat amb i per al territori, per desestacionalitzar i redistribuir el flux turístic i per dotar de nova oferta totes les comarques catalanes; una proposta lúdica i turística a l’entorn del producte i l’àmbit rural. Una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem. III

TOTES LES ACTIVITATS DEL BAIX LLOBREGAT

CELLER CAN MORRAL DEL MOLÍ

Explotació agrícola dedicada al conreu de la vinya i l’olivera. Fem producció pròpia de vins i oli a partir de vinyes velles de més de 60 anys en producció ecològica i d’oliveres centenàries de la varietat Becaruda, autòctona del Baix Llobregat i el Vallès Occidental, i també en producció ecològica.

D’ENRIC ECO

Som una explotació ecològica certificada d’horta en general (tomàquets, fresons, cols , coliflors, cebes, apis, cogombres, carabassó...). Estem ubicats a 20 min de Barcelona. Som especialistes en tomàquets i fresons. Distribuïm els nostres productes per tot el Baix Llobregat directament a casa i a petites botigues.

TERRA MULLADA: EL JARDÍ DEL EDEN

El Jardi del Eden és una espectacular finca, la segona més gran del Baix Llobregat. Coronada per la masia Can Bros, que va donar nom a tota la contornada, està limitada per canals d’aigua i el riu Llobregat, la qual cosa fa que ens visitin tota mena d’animals, des de guineus fins a bernats pescaires. La finca està dedicada a 15 ha de fruita dolça i 1 ha d’horta.

On puc menjar?

MARIMORENA

Ronda Sant Ramón,151
08830 Sant Boi de Llobregat
Telèfon: 936306606
Correu electrònic: [email protected]
Web: http://marimorena.es

RESTAURANT CAL PUPINET

Carrer Santa Rita, 4
08755 Castellbisbal
Telèfon: 937720209
Correu electrònic: [email protected]
Web: http://www.restaurantcalpupinet.com

Activitats complementàries

DISFRUTA COLLSEROLA

Entrar en contacte amb el món del cavall, especialment per als més joves. Explicació de les seves característiques, cura, alimentació i maneig.

POSTA DE SOL ENTRE VINYES

Degustació dels Vins Clot dels Oms enmig de les vinyes tot veient la posta de sol en un marc meravellós i també visita guiada al celler i a la masia de 1800.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios