www.elllobregat.com

L’aposta municipal per als recursos educatius

jueves 04 de mayo de 2017, 03:32h
Durant les darreres setmanes algunes famílies han passat un calvari: triar escola per als nostres infants. Els que tenim fills sabem que és un moment clau per al desenvolupament dels nostres petits, i per això recorrem tots els centres i fem recerca per triar la millor del nostre entorn, conscients que els nens i nenes hi passen bona part del dia.

En aquest article, però, vull explicar-vos una línia de treball importantíssima, a la qual no sempre hem dedicat prou esforços i recursos: com fer que l’alumnat tingui les mateixes oportunitats d’èxit escolar i de creixement personal, en una etapa de vital importància per a la formació d’una persona? L’educació ha patit les retallades salvatges per part de les dues grans administracions del país, els i les mestres fan mans i mànigues a les aules, i les famílies treballadores assumeixen resignades una mala gestió dels recursos educatius per part dels governs. De debò que no hi podem fer res?

Hem d’entendre que a l’àmbit educatiu hi participa l’escola, la realitat cultural i la comunitat del nostre entorn. Hem d’entendre que els processos educatius es desenvolupen en el temps lectiu i també després de 2/4 de 5 de la tarda. Només així podrem entendre que cal que parem atenció a la diversitat de l’alumnat, a la realitat de cadascun d’ells, i a les necessitats que pot tenir per garantir l’èxit en una etapa importantíssima per al seu desenvolupament com a persona.

Per això, l’Ajuntament del Prat ha fet una aposta clara. Recursos. Diners. Hores. Professionals. Destinem 900.000 euros en beques i ajudes perquè les circumstàncies socials, personal i familiars dels alumnes no suposin un accés desigual als recursos educatius. 150.000 euros per a la tarifació social a les escoles bressol i beques per a estudis superiors. Projectes de suport individualitzat a escoles i instituts. Projectes d’aprenentatge i servei, per tal que el coneixements i aprenentatges dels alumnes reverteixi en accions per a la comunitat on viu.

Milers d’infants i famílies es beneficien d’una política educativa que vol garantir que, a l’escola, tots som iguals. Perquè només així, amb una bona base de formació i desenvolupament, els nostres fills i filles podran construir el seu futur. Com deia Sòcrates, “el coneixement us farà lliures”. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto