www.elllobregat.com

L’aposta municipal per als recursos educatius

jueves 04 de mayo de 2017, 03:32h
Durant les darreres setmanes algunes famílies han passat un calvari: triar escola per als nostres infants. Els que tenim fills sabem que és un moment clau per al desenvolupament dels nostres petits, i per això recorrem tots els centres i fem recerca per triar la millor del nostre entorn, conscients que els nens i nenes hi passen bona part del dia.

En aquest article, però, vull explicar-vos una línia de treball importantíssima, a la qual no sempre hem dedicat prou esforços i recursos: com fer que l’alumnat tingui les mateixes oportunitats d’èxit escolar i de creixement personal, en una etapa de vital importància per a la formació d’una persona? L’educació ha patit les retallades salvatges per part de les dues grans administracions del país, els i les mestres fan mans i mànigues a les aules, i les famílies treballadores assumeixen resignades una mala gestió dels recursos educatius per part dels governs. De debò que no hi podem fer res?

Hem d’entendre que a l’àmbit educatiu hi participa l’escola, la realitat cultural i la comunitat del nostre entorn. Hem d’entendre que els processos educatius es desenvolupen en el temps lectiu i també després de 2/4 de 5 de la tarda. Només així podrem entendre que cal que parem atenció a la diversitat de l’alumnat, a la realitat de cadascun d’ells, i a les necessitats que pot tenir per garantir l’èxit en una etapa importantíssima per al seu desenvolupament com a persona.

Per això, l’Ajuntament del Prat ha fet una aposta clara. Recursos. Diners. Hores. Professionals. Destinem 900.000 euros en beques i ajudes perquè les circumstàncies socials, personal i familiars dels alumnes no suposin un accés desigual als recursos educatius. 150.000 euros per a la tarifació social a les escoles bressol i beques per a estudis superiors. Projectes de suport individualitzat a escoles i instituts. Projectes d’aprenentatge i servei, per tal que el coneixements i aprenentatges dels alumnes reverteixi en accions per a la comunitat on viu.

Milers d’infants i famílies es beneficien d’una política educativa que vol garantir que, a l’escola, tots som iguals. Perquè només així, amb una bona base de formació i desenvolupament, els nostres fills i filles podran construir el seu futur. Com deia Sòcrates, “el coneixement us farà lliures”. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios