www.elllobregat.com
‘Enotren’, els nous bitllets combinats per gaudir de la cultura i el patrimoni de tota la conca del Llobregat
Ampliar

‘Enotren’, els nous bitllets combinats per gaudir de la cultura i el patrimoni de tota la conca del Llobregat

jueves 04 de mayo de 2017, 04:01h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya presenta aquesta nova iniciativa amb una dotzena de propostes turístiques al territori. Les propostes inclouen el viatge d’anada i tornada en tren, a més de tot un ventall d’activitats vinculades a la cultura, la gastronomia i el patrimoni.

El riu Llobregat està envoltat de tota una riquesa arquitectònica, cultural, gastronòmica i patrimonial, entre d’altres, indubtable i sovint desconeguda. I no només al Baix Llobregat, sinó també a la comarca del Bages, reconeguda pels plaers de l’enoturisme, protagonista indiscutible del paisatge i el patrimoni de la zona. Aprofitant, doncs, que el riu baixa, pràcticament, paral·lel a la línia Llobregat-Anoia, FGC ha presentat l’Enotren, la nova proposta de bitllets combinats que neix amb l’objectiu d’apropar les joies del territori amb autèntiques excursions de qualitat. En total, es tracta de dotze propostes que posen en comú transport, oci, naturalesa i coneixement amb infinitat de propostes al cor de Catalunya. Sota el lema ‘Aromes del Bages’, FGC et porta enmig de paisatges de vinyes de muntanya, boscos frondosos i fèrtils conreus, per gaudir de la gastronomia autòctona, però, també, de l’herència arquitectònica i històrica dels seus temples, dels monestirs romànics, de les esglésies i palaus gòtics, d’una séquia medieval, però, també, de l’empremta del modernisme al territori.

Per fer-nos una idea, les propostes poden ser d’un o dos dies com aquesta que recórre ‘Montserrat i el cor de Catalunya’. Amb recepció a l’Hotel 1948 de Manresa, la sortida comença amb una visita per la capital de la comarca, que acaba amb un tast i dinar al Kursaal Espai Gastronòmic. Ja al següent dia, el bitllet –que inclou el viatge inicial fins a Manresa- permet també el trasllat en tren fins al cremallera de Montserrat. Allà, a més de gaudir de l’excel·lent paratge de la muntanya més famosa de Catalunya, es podrà accedir a l’espai audiovisual, així com a una degustació de licors.

Per a tots els gustos
D’altra banda, hi ha propostes que inclouen la visita a dos cellers de la DO Pla de Bages, amb tast i dinar inclòs; sortides a cavall a través dels grans camps de conreu i les seves vinyes que predominen a la comarca, amb visita inclosa a una de les bodegues més conegudes de la zona; escapada a Mura, un dels pobles més encantadors del Bages; un viatge als temps medieval a Sant Benet, entre moltes altres propostes.

Pel que fa els preus, els bitllets poden costar des de poc més de 6 euros fins a quasi 150, a la proposta turística més completa. El que és ben segur és que, es triï l’opció que es triï, el viatge en tren acabarà després d’una excel·lent experiència a tocar del riu Llobregat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios