www.elllobregat.com
Generalitat, Àrea Metropolitana i ajuntaments reclamen a Foment el traspàs de la B-23 i 17 milions d’euros per desbloquejar la seva remodelació
Ampliar

Generalitat, Àrea Metropolitana i ajuntaments reclamen a Foment el traspàs de la B-23 i 17 milions d’euros per desbloquejar la seva remodelació

miércoles 10 de mayo de 2017, 17:33h
Les diferents administracions creen, a l’espera de l’Estat, una taula conjunta per començar a definir les fases del projecte que inclou la construcció d’un carril BUS-VAO i el soterrament de part de la via

Portar l’Avinguda Diagonal de riu a riu és l’objectiu primordial d’aquest gran projecte que té com a protagonista el Baix Llobregat. I és que el tram del territori és l´únic d’aquesta via que no està integrat a la trama urbana. De fet, ni tan sols podem parlar de la Diagonal pròpiament sinó de l’autovia B-23, una via ràpida que representa, encara, una gran ferida per tres municipis del Baix: Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Hi ha d’entrada un primer problema: que la via és titularitat de l’Estat. Així doncs, per desbloquejar definitivament aquest projecte de remodelació de la B-23, Generalitat, Àrea Metropolitana de Barcelona i els tres ajuntaments esmentats han demanat a Foment el traspàs de l’autovia a l’administració autonòmica, a més de 17 milions d’euros per la construcció de l’acordat carril BUS-VAO al centre de la calçada (12 milions) i pel seu manteniment en els seus primers deu anys (5 milions d’euros aproximadament).

Es calcula que aquests carrils permetrien guanyar quinze minuts als trajectes en transport públic en una zona per on passen uns 500 autobusos i 4 milions de viatgers. Cal matisar que, en cap cas, els nous BUS-VAO són substitutius de cap carril viari.

A l’espera de confirmar aquesta cessió –hi ha un principi d’acord amb el Ministeri-, les administracions han decidit, en paral·lel, no esperar i crear una taula conjunta de treball per començar a definir tot el projecte, així com les fases d’execució. I és que, a més del carril BUS-VAO, el projecte té previst crear nous laterals amb voreres i carrils bicis; passeig arbrats segons el tram i, fins i tot, la cobertura de la via per connectar amb espais verdes ambdues bandes de la via.

Per tot, la remodelació de la B-23 aconseguiria pacificar la zona; generar desenvolupament econòmic a l’entorn; tornar a la ciutadania un tram que ara representa una ferida pels barris; millorar el transport públic i, així, la qualitat de l’aire de la conurbació de Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios