www.elllobregat.com
STOP a la traducció al castellà de les senyals de trànsit a Esplugues

STOP a la traducció al castellà de les senyals de trànsit a Esplugues

jueves 18 de mayo de 2017, 10:47h
Esplugues suspèn de manera cautelar la moció aprovada al Ple municipal de març després de rebre un informe de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat que, segons exposa, les multes s’han de pagar tot i que estiguin només escrites en català

Fre, a Esplugues, al canvi lingüístic previst a les senyals de trànsit que portin text i que, per tant, seguiran estan únicament en català. El Ple municipal de maig ha aprovat suspendre cautelarment la mesura acordada fa dos mesos, per la qual s’instava al Govern local a afegir el castellà a les senyals.

Recordem que, aleshores, a petició de Ciutadans i amb el suport del Partit Popular, el PSC va donar suport a la moció, segons van dir, per “imperatiu legal” i, per tant, a contracor després de comprovar que, segons la normativa de trànsit, els ciutadans podien esquivar les multes si no es retolava, como a mínim, en castellà.

Ara, un nou informe de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat contradiu aquesta versió. Segons exposa la Llei de Política Lingüística, la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, la Llei de Carreteres i les competències en vies públiques de la Generalitat les infraccions són sancionables igualment tot i que les senyals estiguin només retolades en català.

Davant d’aquesta lluita jurídica, Esplugues ha aprovat aquesta nova moció amb el suport del PSC, ERC, PDECat, ICV, CUP, CE i de la regidora no adscrita, ex de Ciutadans, Laura Benito. C’s i PP han votat en contra.

A més d’Esplugues, altres ciutats havien acordat incorporar el castellà al text de les senyals de trànsit, L’Hospitalet i Lleida, entre les més destacades. Caldrà veure si aquest dubte jurídic també afecta a aquestes altres ciutats on l’aritmètica política permet, a partir del vot del PSC, votar a favor o en contra de la moció.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Foro asociado a esta noticia:

 • STOP a la traducció al castellà de les senyals de trànsit a Esplugues

  Últimos comentarios de los lectores (1)

  929 | Eduardo - 27/05/2017 @ 18:39:11 (GMT+1)
  Me parece que es batalla perdida. Toda la orda independentista prefiere no comer a ver rotulado en catalán-castellano. En la admon. catalana solo existe esta verdad, excepto claro está en los ayuntamientos charnegos.

 • Normas de uso

  Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

  No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

  La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

  Tu dirección de email no será publicada.

  Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

  Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
  Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
  Contacto