www.elllobregat.com
Sant Vicenç sortirà aquest dissabte al carrer contra la crema de pneumàtics a Ciments Molins
Ampliar

Sant Vicenç sortirà aquest dissabte al carrer contra la crema de pneumàtics a Ciments Molins

viernes 19 de mayo de 2017, 13:07h
El consistori ha iniciat un procés contenciós per la via judicial per evitar l’increment de crema de pneumàtics

“És escombrar i a l’estona torna a sortir aquesta pols fosca típica. No volem que la fàbrica deixi de funcionar, però que no es permeti cremar més pneumàtics”. Així de clar ho deixa un dels veïns del barri del Serral de Sant Vicenç dels Horts, que aquest dissabte, a les 11 hores, estarà a la manifestació convocada per la Taula contra la Contaminació per l’ampliació de la quantitat de tones permeses en la crema de pneumàtics a Ciments Molins.

La marxa començarà a l’Ajuntament de la vila i baixarà des del carrer Barcelona fins a Can Ros, seguint pel carrer Girona i el polígon Molí dels Frares fins arribar a la porta de la cimentera. Una marxa que vol mostrar el rebuig generalitzat al municipi front el permís de la Generalitat que permet a la companyia cremar de 5.000 a 20.000 tones anuals, quatre vegades més. De la mateixa manera, els permet el pas de 8.000 a 12.000 llots de depuradora anuals màxims.

L’oposició ciutadana compta, en aquest sentit, amb el suport de l’Ajuntament que considera que l’activitat de la companyia podria tenir efectes perniciosos per la salut dels vicentins. De fet, s’estan recollint mostres d’elements no registrats fins i ara. En tot cas, davant del principi de precaució, el Consistori no considera convenient aprovar aquesta ampliació en la crema de pneumàtics.

El Govern local ha anunciat, de fet, un procés contenciós per la via judicial per intentar aturar aquesta decisió. Una estratègia que arriba després d’iniciar diferents al·legacions legals, així com la petició de suspensió cautelar de la crema, propostes que no han estat tingudes en consideració.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Foro asociado a esta noticia:

 • Sant Vicenç sortirà aquest dissabte al carrer contra la crema de pneumàtics a Ciments Molins

  Últimos comentarios de los lectores (2)

  928 | Toni - 24/05/2017 @ 05:14:47 (GMT+1)
  Estoy totalmente de acuerdo, dejar de decir tantas mentiras, e informaros bien!!! Nadie quiere contaminación, pero si las cosas se hacen bien no tiene porque haberla. Y hay muchos residuos de los que tenemos que deshacer, como los neumáticos. Que luego TODOS queremos ir en coche a los sitios!!!!
  927 | Manuel - 23/05/2017 @ 20:11:10 (GMT+1)
  Antes de emprender una manifestación en contra , hacer el favor de enteraros de la verdad, y no vender mentiras, y si trabajo en la fabrica , y yo soy el primer interesado en no contaminarme, hacer el favor de no hacer el rediculo ,

 • Normas de uso

  Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

  No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

  La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

  Tu dirección de email no será publicada.

  Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

  Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
  Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
  Contacto