www.elllobregat.com
Gavà connecta la seva platja amb transport públic gratuït
Ampliar

Gavà connecta la seva platja amb transport públic gratuït

jueves 25 de mayo de 2017, 17:44h

El Govern local presenta un nou pla de mobilitat que restringeix l’aparcament lliure i incentiva el transport públic o l’accés en bici o a peu

Les restriccions en la circulació o en els aparcaments per vehicles privats han de tenir una clara recompensa pel que fa el transport públic si, de veritat, es vol incentivar. Sota aquesta premissa, l’Ajuntament de Gavà ha presentat avui el nou Pla de Mobilitat Sostenible a la Platja – Estiu 2017 que, recull, entre diferents propostes, la gratuïtat del transport públic en el Gavabús.

La mesura entrarà en vigor el pròxim 10 de juny i servirà els caps de setmana i festius fins el 6 d’agost: “És una mesura que no només beneficiarà als gavanencs sinó també a persones de fora de la ciutat, ja que permetrà anar gratis fins a la platja en bus des de l’estació de RENFE”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat durant l’acte de presentació del pla celebrat avui.

Aquesta serà una de les principals mesures, però que anirà acompanyada d’altres com la millora de la freqüència, que serà de 20 minuts tots els dies de la setmana.

Sota el lema ‘No hi dones més voltes: a la platja, millor en bus o en bici’, el nou pla vol incentivar l’accés al litoral gavanenc en transport públic, en bici o a peu per evitar col·lapses viaris al voltant del passeig marítim. En aquesta aposta per la sostenibilitat, es crearà un nou carril bici en calçada a l’avinguda del Par i es reforçarà el servei del bicibox amb un nou mòdul al carrer de Sitges. De la mateixa manera, es prohibirà l’estacionament de motos en voreres a la zona de la Vela: “Alliberem, en definitiva, espai públic per als vianants i el fem més segur i més confortable”, ha apuntat Sánchez.

En aquesta línia, Gavà vol penalitzar l’ús del vehicle privat amb la reducció del nombre d’aparcaments lliures de pagament. Es crearan dues zones d’aparcament restringit (zona taronja) per als residents de Gavà a ambdós costats de l’avinguda del Mar, que funcionaran tots els caps de setmana del 10 de juny al 24 de setembre, de 9 a 19 hores. Només podran aparcar els que estiguin al cens de la ciutat, filtre que passarà la Policia Local amb una PDA portàtil. Així, es vol reduir el nombre de vehicles que arriben a la platja de Gavà i que van arribar a ser 29.000 en un diumenge de juliol de la passada campanya.

El pla inclou, entre altres mesures, el sentit únic del carrer dels Tellinaries direcció Viladecans; la reserva de l’aparcament Europa, gratis, pels cotxes eco i cero i/o vehicles de Gavà; l’ús de cartells lluminosos a la C-31 i C-32 per anunciar l’ocupació dels aparcaments; el manteniment i millores de les senyals; abalisaments provisionals; noves places reservades per vehicles d’emergència i policials i una major presència policials.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios