www.elllobregat.com
AMB introdueix noves mesures de transparència i control públic en el servei de l’aigua
Ampliar

AMB introdueix noves mesures de transparència i control públic en el servei de l’aigua

miércoles 31 de mayo de 2017, 09:32h
Les inversions d’ABEMCIA (Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del cicle Integral de l’Aigua) no podran estar fraccionades, el que reforçarà els processos de licitació pública

El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat, en el ple del mes de maig, el nou Pla d’Inversions d’Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA) que recull fins a 26.593.882 euros d’inversions ordinàries. Corresponen, fonamentalment, a la xarxa de distribució, mentre que queden pendents de més informació les vinculades al sector tecnològic (4.329.866 euros). D’altra banda, s’han desestimat les inversions estimades pel servei en alta (8,06 milions) per evitar duplicitats amb l’Agència Catalana de l’Aigua.

Amb tot, la notícia més destacada del Pla no està, curiosament, en aquests valors en inversions, sinó en les noves mesures aprovades per afavorir la transparència i un major control de l’empresa.

En aquest sentit, ABEMCIA no podrà fraccionar les seves inversions i, per tant, es reforçaran els processos de licitació pública; s’ha introduït un mecanisme d’acreditació final dels costos de les inversions, com dèiem, per reforçar la transparència en la gestió; i s’han homogeneïtzat les condicions d’aplicació de les inversions a les que ja s’apliquen a l’Agència Catalana de l’Aigua. D’aquesta manera, s’inclou la documentació requerida per a realitzar les inversions i s’explicitarà que les infraestructures subjectes a inversió seran propietat de l’AMB. “Amb aquestes noves mesures donem un pas més en la transparència i la concurrència en un servei tan bàsic per a la ciutadania com és el del subministrament d’aigua”, ha dit el vicepresident de Medi Ambient de l’AMB.

Unes mesures que es sumen a les noves aprovades ja en termes de publicitat i concurrència que ja van tirar endavant l’any passar i amb les que per inversions superiors a 60.000 euros cal sol·licitar un mínim de 3 ofertes, mentre que per inversions majors a 200.000 euros cal fer un procediment obert. D’aquesta manera es garanteix que les inversions realitzades s’efectuen a preu de mercat.

Durant l’aprovació del pla, AMB ha confirmat que en breu es reunirà l’ens metropolità amb l’empresa per agilitzar l’aprovació de les inversions de l’any que ve.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios