www.elllobregat.com

Si es vol, es pot

jueves 01 de junio de 2017, 12:36h
El passat mes, vaig dedicar la meva col·laboració mensual a la importància dels recursos educatius i de tothom qui forma part de l’entorn de l’escola.

La providència i la bona feina han fet que un parell de setmanes després d’aquell article, una de les escoles de la nostra ciutat fos guardonada amb un distintiu prou important: un dels premis Baldiri i Reixac, per al foment de l’estímul de nous projectes.

En primer lloc, doncs, voldria reiterar la nostra enhorabona a l’Escola Pepa Colomer, que contribueix a la creació d’una escola pública catalana, de qualitat, i que aposta per mètodes innovadors per assolir els reptes de la realitat a les aules. És ben cert, però, que no és una feina que puguin fer uns mestres en solitari, sinó que és imprescindible la implicació activa i ferma de la resta de la comunitat educativa i del conjunt de la ciutat.

El cas d’aquesta escola és un clar exemple del que cal per revertir una situació altament complexa. I cal reivindicar la responsabilitat i professionalitat de tothom que hi va tenir quelcom a dir. Tanta, que gairebé hi va haver un jurament: treballar per garantir la cohesió social des de la diversitat, i garantir que l’alumnat assoliria l’èxit escolar aprenent a pensar, a reflexionar i a expressar-se.

L’aliança teixida entre l’administració de la Generalitat, l’Ajuntament, la direcció i el claustre, i l’AMPA i les famílies, ens ha donat la raó. Fa 3 anys, hi va haver un tancament administratiu provocat pels baixos resultats acadèmics de l’alumnat. Avui, tres anys després, les famílies fan cua per portar-hi els seus fills, i el projecte innovador i arriscat va donant fruits. Si es vol, es pot. Ho saben les famílies que participen de les activitats per renovar el centre, ho saben els i les mestres que ara trien una escola que abans defugien, i ho sap la ciutat que ha après com les decisions valentes impulsen projectes educatius rigorosos i il·lusionadors. A l’escola no hi pot haver mitges tintes, i és imprescindible un pacte entre tots per no fracassar en la formació dels que demà mouran el món.III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto