www.elllobregat.com

La fortuna afavoreix als valents

Por Josep Ramon Mut
jueves 01 de junio de 2017, 13:41h
Alexandre Magne, un dels personatges més rellevants de la història de la humanitat, repetia abans de les batalles a les seves tropes que la fortuna només afavoria a aquells homes valents.

Els fets li van donar la raó perquè amb una curta vida va aconseguir helenitzar bona part del món conegut, i ell personalment es convertiria en un mite, i fins i tot en una figura divina.

La necessitat de que aquells líders que els hi toca prendre decisions ho facin amb determinació, valentia i fermesa és imprescindible, perquè és més fàcil no fer res, i evitar així qualsevol crítica, que prendre decisions que segur que a algú no li agrada.

Però no prendre decisions provoca immobilisme i desgovern. Igual que Alexandre Magne no tenia cap obligació d’arribar amb la seva gent fins a l’Índia, el fet d’haver pres aquesta decisió va provocar que el món canviés i que les relacions comercials, culturals i de tot tipus entre orient i occident canviessin per sempre més.

Ara bé, aquella decisió valenta i arriscada no va estar exempta de crítiques, i quan la decisió d’avançar cap a orient s’estava executant les crítiques van ser furibundes i fins i tot es va acusar a Alexandre Magne de boig i egocèntric, però no per això Alexandre Magne es va arronsar i va decidir no fer res, i gràcies a aquella decisió valenta la vida dels macedonis, perses etc va millorar substancialment. Sempre he dit que prefereixo a aquells dirigents que s’equivoquen però intenten fer coses, que no aquells que no fan res i que es dediquen a dir sí a tothom però no executar mai res. Ara que justament portem dos anys de mandat municipal, veus ràpidament quins són els municipis on l’alcaldessa o l’alcalde està treballant, i per contra aquells que simplement l’alcalde es dedica a fer fotos i dir sí a tort i dret no executant cap projecte que a la ciutadania li comporti una millora en la seva qualitat de vida.

Potser dona més vots només dedicar-se a fer-se fotos i dir sí a tothom no desgastant-se prenent decisions, però si la política és l’art d’anar assolint fites per millorar la vida de la gent, d’aquí a uns anys aquells polítics hauran caigut en l’oblit, i només seran recordats com aquelles figures intranscendents que només ens van fer perdre el temps a tots plegats.

Com deia el President Tarradellas, té dret al perdó aquell que ho intenta, no aquell que no fa res. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios