www.elllobregat.com
La Diputació de Barcelona commemora el 40è aniversari del retorn de Tarradellas

La Diputació de Barcelona commemora el 40è aniversari del retorn de Tarradellas

jueves 01 de junio de 2017, 13:47h
El Monestir de Poblet acollirà, dimecres 7 de juny, el seminari «Memòria d’una determinació» amb motiu del 40è aniversari del retorn de Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya (1954-1980) i alhora president de la Diputació de Barcelona (1977-1980), impulsat per la pròpia corporació i l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.

És per aquest motiu que la Diputació de Barcelona organitza un conjunt d’actes commemoratius que es realitzaran al llarg de l’any i on es recordarà que, després de trenta-vuit anys de dictadura franquista i d’un forçat i llarg exili, Catalunya va aconseguir el restabliment de la institució d’autogovern.

La jornada serà inaugurada pels presidents de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i Tarragona, Josep Poblet, així com la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i l’Abat de Poblet, Octavi Vilà.

Al llarg del seminari s’analitzarà tota la trajectòria política de Tarradellas, des dels seus inicis quan es va forjar com a polític fins al seu retorn i el restabliment de la Generalitat, posant èmfasi, també, als anys de la Guerra Civil i al llarg exili a Saint-Martin-Le Beau.

Quatre commemoracions més
El retorn de Josep Tarradellas no és la única efemèride que la Diputació de Barcelona commemora. Si fa tres anys la corporació barcelonina celebrava el centenari de la constitució de la Mancomunitat de Catalunya, la Diputació recordarà que ara fa cent anys va morir Enric Prat de la Riba i que també es va elegir a Josep Puig i Cadafalch com a segon president de la Mancomunitat.

Les altres dues commemoracions del 2017 són el 125è aniversari de les Bases de Manresa i el 50è aniversari del moviment de regidors democràtics. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios