www.elllobregat.com
Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya reforcen la funció educativa

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya reforcen la funció educativa

jueves 01 de junio de 2017, 15:30h
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el president dels Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, es van reunir recentment per fer balanç dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i per valorar les fases territorials i nacionals del present curs 2016-17.

Durant aquest curs, més de 180.000 nens i nenes han participat als Jocs, dels quals 25.000 hauran jugat les finals territorials. En les properes setmanes, tindran lloc més de 100 finals nacionals, que se celebraran per tot el territori i en què participaran 8.000 infants.

Aquesta temporada els Jocs Esportius Escolars de Catalunya han integrat plenament dos elements importants. D’una banda, la incorporació delsvalors i el joc net en els resultats de les competicions i, de l’altra, la consolidació de la figura dels/les tutors/es de joc.

En aquest sentit, tant el secretari general de l’Esport com el president dels Consells Esportius valoren molt positivament els canvis que s’han implantat en la present temporada esportiva dels Jocs. Tots dos defineixen l’esport en edat escolar a Catalunya com “un model esportiu que educa i que va més enllà de la simple competició, ja que ajuda a fer bones persones i bons ciutadans i ciutadanes a través de la pràctica esportiva”.

Els valors puntuen
Tots els Consells Esportius de Catalunya han incorporat el sistema de valors en el resultat de les competicions esportives. El sistema valora el comportament dels entrenadors, esportistes i públic, que també puntua en la competició. Aquest sistema, que també s’aplica a les fases territorials i nacionals dels Jocs, s’ha incorporat de dues maneres diferents segons el consell esportiu organitzador: integrant els resultats de valors als resultats de la competició en una sola classificació o bé fent dues classificacions paral•leles.

D’altra banda, els Consells Esportius ja no disposen d’àrbitres, sinó que tenen tutors/es de joc. La seva feina va més enllà que la d’un àrbitre tradicional. Els/les tutors/es, a més d’aplicar el reglament, procuren que els nens i les nenes el coneguin, i també són els encarregats de premiar els esportistes mitjançant la targeta verda si tenen un comportament esportiu positiu de valors a la pista. A més, els/les tutors/es de joc elaboren l’acta de valors on es reflecteix el comportament del públic, els entrenadors i els esportistes. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios