www.elllobregat.com
Imatge, aquest matí, després del desallotjament de l'exterior del Teatre Artesà de El Prat
Ampliar
Imatge, aquest matí, després del desallotjament de l'exterior del Teatre Artesà de El Prat (Foto: Plataforma 'Aturem l'Enderroc, Salvem l'Artesà')

La plataforma ‘Aturem l’enderroc, Salvem l’Artesà’ es tira al carrer contra la remodelació de l’antic teatre pratenc

jueves 01 de junio de 2017, 19:12h
L’agrupació ciutadana convoca una manifestació, aquest vespre, després d’ocupar l’exterior del teatre durant el cap de setmana i ser desallotjats durant el matí

La plataforma ciutadana ‘Aturem l’enderroc, Salvem l’Artesà’ ha convocat aquest vespre una concentració a la plaça de la Vila del Prat, a les 19:30 hores, per escenificar novament el seu rebuig al projecte municipal de reforma de l’antic teatre pratenc. Una lluita que ha pujat, aquest cap de setmana, un esglaó més després de l’ocupació pacífica de l’exterior del recinte.

L’oposició ciutadana al projecte municipal de l’antic Teatre Artesà de El Prat ja s’havia fet palesa en diverses ocasions, sobretot, durant el procés participatiu d’elecció de la proposta final. Una oposició que va guanyar forma amb la creació d’aquesta plataforma. L’entitat considera que cap dels projectes candidats, tampoc l’escollit, respecta el patrimoni històric i arquitectònic de l’edifici i, per tant, defensen la seva remodelació i no pas, segons diuen, “el seu enderroc”. Mentrestant, l’Ajuntament considera que no és viable donat el seu deteriorat estat de conservació.

Sigui com sigui, ara, després de l’anunci per part del govern municipal d’iniciar les obres corresponents, la plataforma ha donat un pas més en la seva lluita per mantenir l’esperit de l’antic Teatre Artesà. En concret, aquest cap de setmana, com dèiem, van ocupar la part exterior del recinte com a mostra de protesta, acampada que ha acabat aquest matí amb el corresponent desallotjament policial per part de Mossos d’Esquadra i unitats de la Policia Local.

Com a resposta, la plataforma –d’estructura assembleària i oberta a tothom- vol escenificar novament la seva força amb una nova manifestació que ja va tenir lloc diumenge amb centenars de persones que van recórrer el centre de la vila fins el teatre. Reclamen portar a terme la rehabilitació estructural com a alternativa al projecte municipal, així com encetar un procés participatiu obert a la ciutadania per definir i consensuar els usos i la gestió de l’equipament cultural.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios