www.elllobregat.com
L’únic tren restaurant turístic de Catalunya ja roda entre Sant Boi i Montserrat
Ampliar

L’únic tren restaurant turístic de Catalunya ja roda entre Sant Boi i Montserrat

martes 06 de junio de 2017, 09:47h

FGC inaugura l’anomenat Montserrat Classic Express, quatre cotxes restaurats de finals del segle XIX amb taules i una barra de servei de bar per gaudir de productes locals i vins i caves catalans

Amb la riquesa gastronòmica del nostre territori i del Parc Agrari i amb l’herència modernista que manté, el primer tren restaurant turístic de Catalunya havia de creuar el Baix Llobregat. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha inaugurat l’anomenat Montserrat Classic Express 1890, una joia ferroviària modernista totalment restaurada que ja connecta Sant Boi i Montserrat gràcies a un projecte innovador i únic a Catalunya. “Aquesta serà una experiència d’èxit que permetrà que FGC torni a tocar l’excel·lència, no només en mobilitat sostenible, sinó també generant valor afegit”, ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, durant l’acte.

En total, quatre cotxes d’anys entre 1893 i 1925, de fusta i amb balcons d’accés en els seus extrems, característiques de finals de segle XIX, comptaran amb les seves taules per quatre persones i una barra de servei de bar que permetran viatjar en el temps i, a més, gaudir d’una experiència gastronòmica. Cada diumenge i dimecres, el nou tren restaurant iniciarà el seu recorregut a Sant Boi, fent una primera parada a Martorell, on s’oferirà un tast de productes tradicionals catalans, així com una visita al Museu del Vapor. Tot seguit, el tren rodarà fins a Monistrol, on els passatgers agafaran el Cremallera de Montserrat per visitar el Monestir i veure, durant hora i mitja, l’excel·lent entorn natural.

De tornada, ja al restaurant tren modernista, els viatgers gaudiran d’un dinar amb propostes de productes locals, marinats amb vins i caves catalans. Tot amenitzat amb guies de l’època que, com dèiem, ens traslladaran al s. XIX.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios