www.elllobregat.com
La Generalitat va impulsar, l’any 2016, més de 6.500 projectes emprenedors amb el Catalunya Emprèn
Ampliar

La Generalitat va impulsar, l’any 2016, més de 6.500 projectes emprenedors amb el Catalunya Emprèn

miércoles 05 de julio de 2017, 22:49h
La Generalitat va ajudar durant el 2016 a la creació o consolidació de més de 6.500 projectes emprenedors a través del Catalunya Emprèn, aproximadament un 30% més que l’any anterior.

Aquest programa transversal va mobilitzar el 2016, en conjunt, al voltant dels 55 milions d’euros, en línia amb els fons mobilitzats l’any anterior. Aquesta xifra inclou tant ajuts directes a emprenedors i línies de finançament com subvencions a iniciatives específiques de suport a la creació i consolidació d’empreses o inversions enfocades a fomentar l’esperit emprenedor.

Arrelada i innovadora
Un dels objectius que es va marcar el programa Catalunya Emprèn l’any passat va ser el d’enfortir l’emprenedoria al conjunt del territori i incrementar el valor afegit dels projectes que s’impulsin. En aquesta línia s’emmarcava el programa Primer de Preacceleració, una nova iniciativa que amb una dotació de 760.000 euros ha permès seleccionar 10 projectes innovadors arreu del país en àmbits com la mobilitat autònoma, el turisme o la tecnologia aplicada a l’endurance en equitació. Tots els programes seleccionats per a aquesta nova iniciativa del Catalunya Emprèn inclouen una formació específica per als participants i un tutoratge individualitzat que orienta els participants per crear solucions innovadores i viables empresarialment.

Dos d’aquests projectes es desenvolupen a la zona del Baix Llobregat. Un l’impulsa l’Ajuntament de Viladecans i se centra en start-ups innovadores per la distribució sostenible en l’àmbit de l’alimentació. L’altre el lidera la Unió Patronal Metal·lúrgica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat, i pretén promoure l’emprenedoria especialitzada en Tecnologies i innovacions smart aplicables als polígons industrials.

En paral·lel, el Catalunya Emprèn també ha posat l’accent en fomentar l’emprenedoria en les etapes més primerenques de l’educació. Així, es pot destacar el programa d’innovació i transferència de coneixements InnovaFP, en el marc del qual 53 centres docents van donar suport a 92 empreses i van desenvolupar 210 projectes d’innovació durant el curs 2015-16. Des d’Ensenyament, a més, també s’ha impulsat un altre programa, de foment de l’emprenedoria en ensenyaments professionals, en què han participat 51 centres.

A més a més, el proselitisme emprenedor entre els més joves s’ha completat enguany amb una nova iniciativa: l’iFest. Celebrat el 20 de desembre, aquest esdeveniment va reunir prop de 3.000 nois i noies de tot el país dels següents col·lectius: estudiants d’últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorats. Els assistents van poder conèixer de primera mà projectes emprenedors d’èxit impulsats recentment i també van participar en un workshop d’innovació disruptiva liderat pel multiemprenedor Xavier Verdaguer. L’iFest tornarà a celebrar-se enguany, i preveu reunir 8.000 joves al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Programa transversal
La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. Així, el Catalunya Emprèn és un programa paraigües que inclou una quarantena d’accions que es despleguen des dels diferents departaments del Govern: Empresa i Coneixement però també Ensenyament, Cultura, Treball i Agricultura. Aquestes mesures inclouen des de convocatòries de subvenció directa a línies de suport al finançament, passant per iniciatives de mentoring i tutorització o programes d’acceleradores d’empreses.

Una de les iniciatives més destacables és la Xarxa Emprèn. Aquesta xarxa està integrada per un conjunt d’entitats tant municipals com comarcals vinculades al món de la creació d’empreses disseminades arreu de tot el país. L’any 2016 en van formar part 109 entitats que, amb 333 tècnics de suport, van ajudar a crear 2.814 empreses i van donar suport, amb diferents accions, a més de 35.000 persones.

Les start-ups són un altre focus d’interès sobre què actua la Generalitat, fonamentalment a través d’ACCIO. Així, el programa Start-up Catalonia, que compta amb 6 acceleradores, va oferir l’any 2015 el seu suport a través de dues línies. Del Pla Embarca (acceleració de primeres vendes) se’n van beneficiar 73 empreses. El programa Start-up Catalonia també compta amb la línia Pla Esprint (internacionalització), que va ajudar 17 companyies a sortir a l’exterior.

Un altre front prioritari és el treball autònom. En aquest àmbit, la Generalitat ha actuat a través del Programa Consolida’t i de la Línia Emprèn.

El primer, que inclou accions formatives en gestió empresarial així com assessorament personalitzat, va donar suport l’any passat a més de 666 treballadors autònoms. Pel que fa a la Línia Emprèn, dedicada a emprenedors, autònoms, microempreses o comerços, va concedir 266 préstecs per un import que supera els 14,7 milions d’euros. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto