www.elllobregat.com
Lliurada a la Delegació del Govern una carta adreçada al ministre de Foment per reclamar la reobertura del vial d'accés a Sant Boi des de la C-245
Ampliar

Lliurada a la Delegació del Govern una carta adreçada al ministre de Foment per reclamar la reobertura del vial d'accés a Sant Boi des de la C-245

jueves 20 de julio de 2017, 18:48h
Les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, l'alcalde accidental de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú, i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, han lliurat aquest migdia al subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, una carta conjunta adreçada al ministre de Foment, Íñigo de la Serna

Les obres de la variant de la C-245, paralitzades fa gairebé dos anys per problemes pressupostaris i administratius, no es podran reiniciar en un termini de temps raonable. Segons informacions facilitades pel Ministeri de Foment, l'empresa adjudicatària, Isolux-Corsán, en situació de concurs de creditors, no podrà assumir l'execució dels treballs ni cedirà el contracte a una altra empresa. Per tant, caldrà rescindir el contracte i iniciar una nova licitació que endarrerirà un cop més l'execució de les obres.

El director general de Carreteras, Jorge Urrecho, s'havia compromès, en una reunió celebrada a Madrid a finals de maig, que si a dia 30 de juny la situació era aquesta, es retirarien de forma immediata els 'New Jerseys' de la carretera i es recuperaria la situació inicial reobrint el vial d'accés a Sant Boi des de la C-245 tallat des de fa dos anys. El director general també havia adoptat el compromís de redactar un conveni conjunt amb la Diputació de Barcelona per realitzar de forma conjunta i simultània el projecte de desdoblament del ramal de connexió entre la BV2002 i l'autovia A2 i el projecte d'ampliació i millora de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que enllaça amb aquestes dues infraestructures i amb la B-23.

Davant l'incompliment d'aquests compromisos per part del Ministeri de Foment, els representants dels municipis i de la Diputació de Barcelona han lliurat una carta aquest migdia al subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, que els ha rebut a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya. La carta planteja al ministre diverses reivindicacions per a les quals els alcaldes i les alcaldesses han exigit solucions definitives per a abans del proper mes de setembre. En cas contrari, li han anunciat, portaran a la pràctica un pla d'accions de protesta.

La carta planteja al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, les demandes següents:

1) Que el Ministeri de Foment realitzi les actuacions necessàries per recuperar la situació inicial dels accessos a Sant Boi, sense cap més demora, abans de l'inici del pròxim curs escolar, tot reobrint el vial tallat d'accés al nucli urbà des de la carretera C-245 venint des de Viladecans, i resoldre d'aquesta manera una situació intolerable de provisionalitat que ja dura dos anys i que ha generat i genera colapses, molèsties i patiments en la mobilitat quotidiana dels ciutadans i les ciutadanes.

2) Que el Ministeri de Foment signi abans del proper mes de setembre un conveni amb la Diputació de Barcelona per realitzar de forma conjunta i simultània el projecte de desdoblament del ramal de connexió entre la BV2002 i l'autovia A2 i el projecte d'ampliació i millora de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que connecta amb aquestes dues infraestructures i amb la B-23 ('rotonda de les Ovelletes') com a solució de mobilitat de futur per a aquesta àrea del territori.

3) Que el Ministeri de Foment lliuri als municipis un programa i un calendari del nou procés de licitació per a la represa de les obres de la variant de la C-245 que han de connectar l'autopista C-32 amb el cinturó del Litoral, una infraestructura que ja va ser dissenyada amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, ara fa 25 anys, i que ha patit innombrables retards, incidències i paralitzacions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios