www.elllobregat.com
El Teatre Joventut de L'Hospitalet, 26 anys com a principal equipament cultural
Ampliar

El Teatre Joventut de L'Hospitalet, 26 anys com a principal equipament cultural

Especial L'Estiu al Baix

Por Pere-Juventí Balcells
miércoles 02 de agosto de 2017, 12:17h
El conegut teatre de L'Hospitalet, va ser en un principi un cinema. L’edifici s’ha convertit en un teatre de referència metropolitana.

L'Hospitalet és conegut per la seva oferta cultural i espais culturals, i un d’aquests espais ho és el Teatre Juventut, unes instal·lacions a les quals l’Ajuntament del municipi va decidir donar cara nova. Tal va ser així que el 8 de maig de 1991, l’espai que prèviament s’havia utilitzat com a cinema, es va estrenar com a teatre, mantenint el mateix estil arquitectònic que havia realitzat Ramon Puig i Gairalt de l’edifici, un famós arquitecte hospitalenc que va ser l’arquitecte municipal del municipi d’Hospitalet fins al 1937.

Ja fa 26 anys que es van portar a terme aquests canvis, i els espectacles, obres i activitats que s’han acollit dins el recinte han sigut testimonis de la llarga història que porta al darrere.

Teatre, Dansa, Música i molt més

Amb l’arribada del 2002, el Teatre va patir una baixa en els seus aforament, de tal forma que la gestió del Teatre va passar a mans del propi Ajuntament. D’aquesta manera, l’àrea d’Ensenyament i Cultural de l’Ajuntament d’Hospitalet, encarregada d’organitzar aquest espai cultural, va començar a promoure activitats que donessin com a resultat una major captació d’espectadors. A través d’una programació completament renovada, el Teatre Joventut va donar el pas d’oferir no només teatre sinó que també dansa, música i activitats on s’impliquessin a les escoles d’educació infantil i primària per apropar als més petits a les arts escèniques.

Actualment, el ventall d’activitats que ofereix segueix sent molt ampli. Inclús en els darrers anys, el Teatre Joventut ha estat escenari de diversos festivals de música, com per exemple el Festival Internacional de Cantautors, el Festival de Guitarra de Barcelona, el Festival Internacional de Jazz o el Festival de Gospel. Gràcies a aquesta aposta, el Teatre s’ha posicionar com un dels espais culturals a tenir en compte quan es visita la ciutat, ja que acull espectacles i activitats pensades per a tot tipus de públic cada setmana.

Un estiu ple d’activitats

Aprofitant l’arribada del bon temps, Hospitalet ha organitzat el Summer Experience, una iniciativa que busca oferir una programació de qualitat i gratuïta, amb l’objectiu de que les disciplines culturals arribin a tots els districtes de la ciutat. El Teatre Joventut és un dels espais culturals que hi participa en el projecte, juntament amb altres entitats i espais que ofereixen música, teatre, dansa, espectacles de circ o fins i tot activitats d’esports. Tota una aposta cultural que reforça la identitat cultural del municipi d’Hospitalet.

Des d'aqui pots accedir de forma totalment gratuïta al nostre especial L'Estiu al Baix 2017

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto