www.elllobregat.com
Sant Vicenç, horts del Llobregat
Ampliar

Sant Vicenç, horts del Llobregat

Especial L'Estiu al Baix

Por Pere-Juventí Balcells
miércoles 02 de agosto de 2017, 19:20h
Municipi de gran tradició agrícola situada al cor del Baix Llobregat que destaca per la seva façana al riu plena de cultius. És interessant el seu ric patrimoni modernista i noucentista i les museïtzacions del Molí dels Frares.

Dades bàsiques

Alçada: 22m
Habitants: 28.103
Superfície: 9Km2
Etimologia:Prové del nom personal llatí Vicentinus (Vicenç) i fa referència al nom de patró de la vila i de la denominació de ipsos ortos chometales (horts comtals)
Gentilici: vicentins

Vila mil·lenària de terres fèrtils, Sant Vicenç dels Horts ofereix al seus visitants un gran ventall de variat patrimoni arquitectònic, des de masies que mostren el seu passat eminentment agrícola, com són Can Costa (s.XVI) i Can Pujador (S.XVII) fins a les construccions més modernistes i noucentistes que ens recorden com Sant Vicenç va esdevenir durant el segle XIX i XX lloc d’estiueig dels barcelonins.

El municipi de Sant Vicenç dels Horts es troba situat a la riba dreta del riu Llobregat, acaronat per la serralada Litoral i la Muntanya de Sant Antoni. Destaca el Parc del Pi gros i el Puig Castellar, un enclavament iber des d’on es poden obtenir unes vistes espectaculars de la comarca i veure els horts, que donen nom a la vila i que han resistit a la pressió urbanística i d’infraestructures i destaquen productes, com els mirabolans, una espècie de pruna autòctona amb un sabor molt dolç.

Què visitar?

Ruta pel riu

Sant Vicenç dels Horts compta amb molts quilòmetres de passeig al costat del riu Llobregat, on es poden fer passejades caminant, en bicicleta, practicar esport i admirar els horts. A més a més hi ha en projecte un gual inundable que permetrà creuar el riu i passar a l’altra riba i connectar Sant Feliu i Molins amb Sant Vicenç, una obra molt reclamada.

L’Ajuntament

Va ser construïda el 1921 és d’estil modernista tardà, obra del arquitecte terrassenc Melcior Viñals. S’estructura a l’entorn d’un pati central cobert amb una claraboia. La façana té una torre quadrada amb teulat piramidal, una llarga balconada i un gran portal format per tres arcs ogivals de maó vist. Les teulades tenen un pronunciat ràfec de fusta.

Església de Sant Vicenç Màrtir

Reconstruïda entre 1718-25 a causa de l’incendi del temple anterior, una església de tradició romànica modificada durant els segles XIV i XVII. L’edifici actual té una nau, amb capelles laterals entre els contraforts i coberta amb volta de canó amb llunetes. La façana té coronament ondulat i és de gran sobrietat. Damunt la porta hi ha una fornícula amb la imatge del patró. Dins hi trobem la tomba de Baró de Cervelló.

Forn Romà

Sota la Biblioteca Municipal les voltes hi trobem unes importants restes romanes corresponents a dos períodes diferents: un taller ceràmic del segle I dC, i una instal·lació per a l’elaboració d’oli, dels segles IV-V d.c Una part d’aquestes restes i diverses troballes arqueològiques es poden visitar a la part de l’edifici de la biblioteca habilitada com a museu i sala d’exposicions.

Molí dels Frares

És un antic molí medieval integrat dins d’un mas, però que va ser reconstruït al segle XVIII i remodelat de nou en època noucentista, a inicis del segle XX. Del molí fariner es conserva part de la seva estructura del segle XVI, així com una estança molt antiga coberta amb voltes ogivals, a la qual s’hi accedeix per una porta adovellada de mig punt. Conserva les restes d’un antic molí fariner, mogut amb l’aigua de la riera, que des del 1370 havia estat propietat del monestir de Sant Pau del Camp i, entre 1583 i 1723, del de Montserrat. Actualment a L’espai museístic Molí dels Frares hi podeu trobar projeccions, audiovisuals, maquetes i plafons explicatius que permeten conèixer d’una manera divertida com era la vida al molí i la seva tradició agrícola de manera atractiva i lúdica passejant a través d’un salt en el temps.
Horari: El primer diumenge de cada mes, de 10 a 13h
Direcció: Pl. del Molí, 1. P.I. Molí dels Frares

Ermita del Remei

Va ser construïda a finals del segle XVIII. És un edifici senzill, amb dues capelles laterals, una cúpula i ornamentat amb un campanar d’espadanya. Al seu costat hi ha un jardí presidit per la verge. S’hi pot fer una ruta des de Cervelló fins a l’ermita.

Què fer?

Festa Major d’Estiu

Del 21 al 24 de juliol es celebra la Festa Major en honor a Sant Nin i Sant Non, copatrons de Sant Vicenç i protectors de l’agricultura Vicentina. Durant tot el cap de setmana hi podreu trobar activitats tradicionals (gegants, correfoc, sardanes, caminades...) i també concerts i activitats per a joves i infants.

Garden Catalunya Plants

És un centre de jardineria que disposa de més de 30.000 m2 de superfície de venta de plantes, un dels gardens més grans de tot l’estat. També compta amb una extensa botiga de decoració d’interior i exterior, botiga d’animals i parc infantil, on els més petits podran gaudir d’una estona molt divertida amb inflables, animals de granja i un dels tobogans més grans de Catalunya.

Multicinemes La Vailet

Tenen so digital, , butaques per a nens, sales amb grades, dissabtes sessions golfes, accés a minusvàlids, aparcament gratuït, venta d’entrades 24 hores al Telentrada i el dia de l’espectador és dilluns. Destaquen per oferir preus molt econòmics.
Pàgina web: www.cineslavailet.com

Àrea de lleure Parc del Pi Gros

El Parc del Pi Gros conté una extensa zona verda, una zona lúdica infantil, un quiosc i una àrea de barbacoes d’ús públic. També hi ha una extensa zona d’aparcament i d’altres serveis. És un espai on poder passar una estona agradable en plena natura.

Baix Bowling

Gaudeix d’una bona partida de bitlles amb els teus amics o família i aprofita per anar al cinema i sopar. Tot al teu abast en un sol recinte, La Vailet de Sant Vicenç.
Pack: Bolera + Cinema (de dimarts a dijous) per tan sols 8€!

Cal Terrissaire

Activitats relacionades amb la terrissa, podreu descobrir l’art del fang i la ceràmica i portar a terme les vostres invencions.
(Carrer de Barcelona, 63)

Ruta Modernista i noucentista

Sant Vicenç dels Horts, va ser terra d’estiueig de famílies adinerares barcelonines que volien marxar de la gran ciutat i passar l’estiu en un ambient més agradable. Per aquest motiu, a la vila, s’hi van construir grans edificacions modernistes que van acollir aquests particulars turistes. És interessant fer una ruta pel municipi i gaudir de la seva arquitectura. Destaquen les casetes de Can Comamala, Ca l’Orris, els edificis de les tres entitats històriques vicentines (El Centre, la Vicentina i l’Ateneu), i totes les cases del Poble Nou (on estiuejaven els barcelonins), d’entre d’altres edificacions d’interès com els masos Can Costa i Can Pujador, dues edificacions que ens recorden el passat eminentment agrícola de la població.

Escape to Sanvi

És un Room Escape on podràs divertir-te amb els teus amics, família, companys de feina... superant els reptes que et proposen i resolent enigmes, puzles, obrint portes i tot això en 60 minuts. Els grups han de ser de mínim dues persones i màxim 6. També han creat un joc mòbil per portar-te l’experiència on vulguis. Tan sols necessiten un petit racó per la decoració. Per fer la teva reserva al pots fer a través de la seva pàgina web: www.escapetosantvi.com
Direcció: Carretera de Sant Boi, 180-182

Estiu de cultura

Música, literatura i multitud de propostes a l’aire llibre. Música clàssica, jazz, blues, òpera o recitals de poesia, són algunes de les propostes d’aquest cicle d’activitats culturals. Té tres característiques destacades: el petit format, l’alta qualitat artística i la proximitat del públic amb l’artista, amb un ambient màgic, que desperta els sentits, ple de complicitat i que et transportarà a un diàleg cultural únic.

On menjar?

Les Palmeres de la Vila 1965

Restaurant casolà de tradició familiar que ha sabut adaptar-se als nous temps. És un dels restaurants més emblemàtics i destacats de Sant Vicenç, amb molts anys d’experiència i una cuina i tracte que et deixarà bocabadat.
Tipus de cuina: menjar casolà
Especialitat: cuina de mercat i producte de qualitat
Preu mitjà: 20€
Horari: dilluns a dijous: 8 a 18 h i els divendres de 8 a 23.30h
Altres serveis: administració de loteria
Telèfon: 936561504
Direcció: Carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 180 (Sant Vicenç dels Horts)
Pàgina web: www.facebook.com/lespalmeresdelavila1965

Que sa Que bo

Restaurant situat al costat del Molí dels Frares, en un enclavament clau. Menú diari sa i bo amb producte fresc, verdura de temporada, de proximitat i ecològica
Tipus de cuina: mediterrània i de proximitat
Especialitat: producte de temporada
Preu mitjà: 15€
Horari: cada dia de 8.30 a 16.30. Caps de setmana tancat
Altres serveis: organització de celebracions, festes infantils, tallers infantils i per adults per aprendre a cuinar, servei de càtering i menjar per emportar
Telèfon: 936561420
Direcció: Plaça del Molí, 1 (al costat del Molí dels Frares, cantonada del Carrer C- Carrer E)
Pàgina web: www.quesaquebo.com

La Taska

La tasca és una taverna que t’ofereix un lloc ple d’encant i un menjar de tapes exquisit, treballat i cuidat. Bon servei, ideal per prendre alguna cosa i picar.
Tipus de cuina: mediterrània
Especialitat: tapes elaborades
Preu mitjà: 15€
Horari: de dilluns a divendres de 8 a 14h i de 16.30 a 20.30 i els dissabtes de 8h a 14h. Tanquen els dissabtes a la tarda, diumenges i festius.
Altres serveis: cursos de degustació de gins, vins, cerveses, terrassa exterior, música en viu/jam sessions, ideal per grups
Telèfon: 936560518
Direcció: Cr. Jacint Verdaguer, 101
Pàgina web: www.lataska.es

Sal i Sucre

És un nou restaurant que ha obert enguany i que està causant sensació. Un lloc on menjar de gust i provar la cuina més innovadora, al costat del Complex esportiu de Sant Vicenç
Tipus de cuina: mediterrània
Especialitat: crema carbassó, carn, menú de temporada
Preu mitjà: 6,80 mig menú, 9,80 menú sencer
Horari: del complex esportiu
Altres serveis: dins una zona esportiva, Piscina Montserrat Canal
Telèfon: 666497909
Direcció: Carrer del Claverol, 2 (Complex Esportiu Municipal de Sant Vicenç dels Horts)
Pàgina web: www.facebook.com/Sal-i-Sucre

La Cuina d’en Toni

Situat dins la Societat Cultural la Vicentina, tot just al centre, ofereixen als seus clients cuina casolana i de mercat.
Tipus de cuina: tradicional catalana
Especialitat: cuina casolana
Preu mitjà: 15€- 25€
Horari: Ofereixen un menú diari de dilluns a dissabte, i a les nits funcionen a la carta. Diumenges i Dilluns a la tarda tanquen.
Altres serveis: reserves per a grups i celebracions (max. 6 persones)
Telèfon: 93 656 34 60
Direcció: Rafael Casanova, 45 (Sant Vicenç dels Horts)
Pàgina web: www.lacuinadentoni.cat

Bar Mi Casa

Restaurant d’ambient familiar i menjar casolà, entrepans, tapes i menú diari. Els seus plats sorprenen per la seva gran qualitat I quantitat. Van començar com Steve Jobs en un garatge i ara són un dels restaurants més coneguts de Sant Vicenç.
Tipus de cuina: mediterrània
Especialitat: tapes, entrepans i plats combinats
Preu mitjà: 15€
Horari: cada dia de 6h a 22h, i els divendres i dissabtes també fins les 24h
Altres serveis: menú per celebracions
Telèfon: 936768581
Direcció: C. de Rafael Casanova, 2 (Sant Vicenç dels Horts)
Pàgina web: www.barmicasa.com

Casa Mora

Restaurant familiar, amb producte de mercat, cuina casolana i tracte càlid i agradable. Es troba en un lloc acollidor, amb bona relació qualitat-preu.
Tipus de cuina: tradicional, mediterrània, catalana
Especialitat: cuina casolana
Preu mitjà: 15€
Horari: de dimarts a dijous de 8.30 a 23, i els divendres i dissabtes també obert fins les 24h. Els diumenges tanquen a les 17h
Altres serveis: organització de celebracions, grups, terrassa exterior
Telèfon: 936 56 15 10
Direcció: Carrer la Corunya, 42 (Sant Vicenç dels Horts)

Cal Sagristà

Restaurant familiar fundat l’any 1954 on podràs trobar la millor cuina casolana i rostisseria.
Tipus de cuina: tradicional catalana, cuina de mercat, de proximitat
Especialitat: canelons casolans, cargols i plats de temporada
Preu mitjà: preu mig carta: 18.75€ Preu menú diari: 9.80€
Horari: cada dia de 13h a 16h. Dissabte tancat i sopars sota reserva prèvia
Altres serveis: rostisseria, menjar per emportar
Telèfon: 936561002
Direcció: C. Nou, 23 / C. del Riu, 52 (Sant Vicenç dels Horts)
Pàgina web: www.sagrista.net

Des d'aqui pots accedir de forma totalment gratuïta al nostre especial L'Estiu al Baix 2017

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto