www.elllobregat.com
‘Mou-te’: les persones amb diversitat funcional també mereixen passar-ho bé
Ampliar

‘Mou-te’: les persones amb diversitat funcional també mereixen passar-ho bé

viernes 01 de septiembre de 2017, 03:00h
Les societats modernes avancen progressivament per millorar el benestar de les persones amb diversitat funcional. La seva mobilitat o, per exemple, la pràctica d’esport són alguns dels conceptes que, tot i les mancances actuals que encara hi ha, han experimentat una positiva transformació.

Ens oblidem, en canvi, sovint, del seu dret a passar-ho bé com qualsevol altre persona. Amb aquest objectiu d’apropar el lleure a les persones amb diversitat funcional i a les seves famílies neix l’associació ‘Mou-te’, a Esplugues de Llobregat.

Un imperatiu que demanen tres noies: l’Aina, l’Alicia i la Judit, totes tres vinculades al món de l’educació i/o lleure. “Mou-te és una associació sense afanys de lucre que pretén garantir un servei a les persones amb diversitat funcional i a les seves famílies”, expliquen sense acotar, d’entrada, el sector d’acció de l’entitat: “Tenim molts projectes en ment, però l’inici és en el temps de lleure i oci. Realitzem respirs de caps de setmana, festius, vacances, etc, per a totes aquelles persones, d’entre 4 anys i fins que el cos aguanti, que vulguin gaudir del seu temps d’oci fomentant els principis d’inclusió social i de vida quotidiana”.

Segons les tres impulsores de l’associació espluguenca, on està ubicada la seu de l’entitat, aposten per un servei individualitzat, “per tal d’afavorir el desenvolupament físic, emocional i social de cada persona; a més d’oferir assessorament a les famílies i els seus acompanyants”.

En aquests moments, l’associació –que ja està registrada a la Generalitat de Catalunya- està a l’espera d’alguns passos burocràtics per enlairar-se definitivament, fet que es donarà a partir d’aquest setembre, presumiblement: “A la tardor realitzarem les primeres activitats”.

A partir d’aquí, les tres fundadores de l’entitat demanen formar part com a socis per començar a créixer i fer xarxa, on el Baix Llobregat tindrà un paper important: “Creiem en el treball en xarxa amb altres entitats i/o serveis a la comunitat; és una manera de millorar la qualitat i la quantitat de l’activisme al poble i a la comarca [...] Ja tenim en ment algunes associacions que fa una feina molt important en el Baix Llobregat i amb les quals tenim ganes de treballar”. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios