www.elllobregat.com
Miquel Guich, del Forn del Passeig de Barcelona, guanya el certamen Millor Pa de Pagès Català del 2017, celebrat a Gavà

Miquel Guich, del Forn del Passeig de Barcelona, guanya el certamen Millor Pa de Pagès Català del 2017, celebrat a Gavà

jueves 02 de noviembre de 2017, 21:24h
Amb una sala de l’Espai Maragall de Gavà plena de gom a gom, la ciutat baixllobregatina ha estat la seleccionada per celebrar una nova edició del Concurs per premiar el Millor Pa de Pagès Català de l’any 2017 que, des de fa uns anys organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre les fleques integrades en aquesta Indicació Geogràfica Protegida.

En aquesta ocasió, de les 14 fleques que han participat en el Concurs, han quedat cinc finalistes, un dels quals era el titular de Ca la Churra de Gavà, el forner Ernest Righetti. Righetti ja havia resultat guanyador en la primera edició del concurs l’any 2014.

Fleca de barri
Juntament amb Righetti havien quedat finalistes d’aquesta edició Andreu Bertran del Forn Mistral de Barcelona, Jordi Morera de l’Espiga d’Or de Vilanova i la Geltrú, Manel Turull de la Fleca Turull de Terrassa i Miquel Guich del Forn del Passeig de Barcelona, que va resultar el guanyador d’aquest any.

El Forn del Passeig ubicat al popular barri de Sant Andreu de Barcelona és una fleca familiar que té quatre botigues al barri. En els darrers dos anys el Forn tutelat pel guanyador d’aquesta edició, de 49 anys, ha portat a terme una notable transformació de la seva oferta fent servir masses mares de cultiu i donant als seus pans processos de fermentació llargs que els apropen als pans tradicionals de qualitat. El Pa de Pagès Català que ha presentat Miquel Guich a la final del concurs, s’ha elaborat amb una massa mare de cultiu sòlida amb farines ecològiques i d’un grau d’extracció reduït. El pa que elabora al seu obrador presenta un procés de fermentació de 24 hores.

Primera participació
Guich, que era la primera vegada que es classificava a la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català, s’ha mostrat molt content pel reconeixement: “Ha estat increïble guanyar aquest Concurs, sabent que entre els finalistes hi ha flequers de primer nivell. Per a nosaltres és el millor recolzament que podíem rebre. Portem un temps treballant de valent per a aconseguir donar a tots els nostres productes la màxima qualitat”, ha explicat. El premi consisteix en una borsa de 2.000 euros i una placa acreditativa.

L’acte, que ha estat amenitzat per un parell d’actors de La Roda Produccions i presentat pel periodista de la televisió de Gavà Josep Antoni Moreno amb el suport del secretari del Consell de la IGP, Alfredo Verdegay, ha estat centrat en la deliberació oberta del jurat dalt de l’escenari, presidit en aquesta ocasió per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. El jurat ha analitzat i valorat tres exemplars de pa de pagès de cadascuna de les fleques finalistes, un d’ells elaborat 24 hores abans, en un tast a cegues on es tenia en compte l’aroma, el color, el sabor, la presentació i la conservació del producte.

Al final del concurs, després de l’entrega dels guardons, l’alcaldessa de Gavà ha acomiadat l’acte amb unes paraules on ha valorat els aspectes tradicionals del pa de pagès i la vinculació de Gavà amb la tradició fornera a través dels pans de Sant Nicasi que formen part del imaginari festiu del municipi.
En acabar, i al vestíbul de l’Espai Maragall, s’ha servit un càtering amb productes típics de Gavà i vins i caves de la terra. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios