www.elllobregat.com
Els reptes de l’olimpisme després de Barcelona’92

Els reptes de l’olimpisme després de Barcelona’92

jueves 02 de noviembre de 2017, 21:34h
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va participar en el XII Fòrum Olímpic, que la Fundació Barcelona Olímpica va organitzar a l’INEFC Barcelona.

L’esdeveniment, vinculat al 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, va comptar amb experts internacionals del món de l’economia, la política l’arquitectura o l’esport per abordar els reptes de futur del moviment olímpic i l’herència de la cita olímpica catalana, que va ser pionera i referent per a altres ciutats.

Durant la benvinguda, Gerard Figueras va compartir la taula presidencial amb Jordi Solà, director de l’INEFC; David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i Victoria Cabezas, secretària general del Comitè Olímpic Espanyol. Per part de la Secretaria General de l’Esport, també hi van assistir el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier.

Un llegat vigent
Gerard Figueras va posar èmfasi en el llegat que van deixar els Jocs de Barcelona, cosa que va contribuir a dotar la Generalitat d’uns equipaments i uns programes de tecnificació potents que han permès el país excel·lir en l’esport internacional d’alt nivell, al mateix temps que s’incrementava el volum de pràctica esportiva entre la població. El secretari general de l’Esport va destacar el paper clau del CAR de Sant Cugat durant els seus 30 anys de vida en la projecció de l’esport català, la formació dels tècnics a través de l’INEFC i l’esforç econòmic que fa el Govern per mantenir els programes i equipaments com els centres de tecnificació. Finalment, va recordar la posada en marxa d’una taula de treball liderada pel Govern per valorar la idoneïtat, a tots nivells, de presentar una candidatura de país per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern de Barcelona-Pirineus.

Feta la inauguració, la primera ponència -”El CIO i l’Agenda 2020”- va anar a càrrec de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Internacional Olímpic (CIO) i director de Solidaritat Olímpica, que va destacar la importància de l’Agenda 2020, que estableix l’estratègia a seguir pel Comitè Internacional Olímpic per al futur del moviment olímpic per tal que els Jocs siguin útils per a l’esport i la societat, la sostenibilitat i el medi ambient.

Gestió actual de subseus
En la segona jornada, centrada en l’herència dels Jocs de Barcelona, es va celebrar la taula rodona “Gestió actual de subseus del 92”, on va intervenir Arseni da Palma, director del Canal Olímpic de Catalunya, al costat de Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, i Daniel Nart, regidor d’Esports de Terrassa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios