www.elllobregat.com
Les cinc estacions d’FGC obren la temporada d’hivern amb l’aval de l’impacte econòmic

Les cinc estacions d’FGC obren la temporada d’hivern amb l’aval de l’impacte econòmic

viernes 01 de diciembre de 2017, 01:12h
‘Desconnecta’t’. Amb aquest lema, el Grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha presentat la nova temporada d’hivern a les seves cinc estacions de muntanya: la metropolitana per antonomàsia, La Molina; Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé.

I ho fa amb l’important aval que aporta un nou estudi d’impacte econòmic que properament es presentarà, però del qual es pot avançar la principal dada: l’impacte econòmic global.

Tal com ha anunciat el president del Grup d’FGC, Enric Ticó, en l’acte celebrat al Centre de Documentació i Exposició Albert Vilalta, l’impacte econòmic de les cinc estacions de muntanya és de 222 milions d’euros, segons un estudi aliè de la Universitat Pompeu Fabra.

Unes xifres que aviat es podran desgranar tant per estacions com per qüestions més concretes com els llocs de treball directes o indirectes que es deriven de l’activitat de les estacions: “És sorprenent veure com una estació petita pot tenir un impacte econòmic molt important al seu territori”, ha expressat Ticó.

Per millorar encara més aquestes dades, FGC treballa en cinc plans estratègics per cadascuna de les estacions, entenent que totes elles tenen les seves peculiaritats. Fins el moment s’han debatut i treballat a nivell intern i ara es posarà en comú amb els actors implicats del territori.

Mentrestant, ja mirant al cel, les estacions han obert, com és habitual, esgraonadament amb totes les novetats a punt: La Molina, que ho ha fet el 15 de novembre, Espot i Port Ainé, l’1 de desembre, i Vallter 2000 i Vall de Núria el 2 de desembre. Segons les primeres dades, les previsions són molt optimistes amb una venta anticipada del forfait de temporada del 16% més que l’any passat. Unes previsions en les que té molt a veure el manteniment de la política de preus, després que l’any passat baixessin per ser més competitius que el sud francès.

Per estacions, Vall de Núria ha renovat 14 de les seves 69 habitacions, una dada destacada tenint en compte l’excel·lent ubicació del seu hotel, envoltat de pics de quasi 3.000 metres. A més ha millorat el seu servei d’animació per impulsar, com a la resta, més activitats de tot tipus més enllà del propi esquí.

A Vallter, l’estació ha millorat encara més la seguretat i protecció de la Zona de Debutants i el Parc Lúdic, així com la seva accessibilitat, a partir de la línia ‘SKI-BUS que enllaça les principals ciutats de Girona amb l’estació més barata dels Pirineus, on també hi ha instal·lat l’anomenada ‘Taquilla Express’.

Pel que fa a les estacions del Pallars Sobirà, Espot i Port Ainé, han fet una nova inversió en dues màquines trepitjaneu per guanyar en productivitat i eficiència; així com en activitats alternatives a l’esquí. De la mateixa manera, s’ha construït un nou minibar a la terrassa de la cota 2000; s’ha ampliat la terrassa de l’hotel Port Ainé 2000; i s’ha traslladat el lloguer del material de la cota 2100 a l’aparcament de l’hotel per millorar el servei, entre altres mesures. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios