www.elllobregat.com
Cornellà, seu dels Campionats de Catalunya Universitaris 2018
Ampliar

Cornellà, seu dels Campionats de Catalunya Universitaris 2018

viernes 01 de diciembre de 2017, 01:40h
La 33a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris tenen la seu enguany a Cornellà. La competició d’esports d’equip es fa íntegrament en aquesta localitat, nomenada Vila Esportiva Universitària 2018, gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Cornellà i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) com a coordinadora de l’Esport Català Universitari, comissió designada pel Consell Esport Universitari de Catalunya (CEUC).

El complex esportiu del Parc Esportiu del Llobregat (PELL) i altres instal·lacions esportives del municipi, com el camp de futbol municipal Cornellà, el camp de futbol municipal d’Almeda, el pavelló esportiu de Riera i l’Estadi Municipal de Rugbi Pilar Pons, són des del 14 de novembre la seu dels campionats, que enguany coordina la Universitat Politècnica de Catalunya amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Cornellà.

Més de 100 equips de les 12 universitats catalanes competeixen en les disciplines de bàsquet masculí i femení, handbol masculí i femení, futbol sala masculí i femení, voleibol masculí i femení, rugbi a 7 masculí i femení, futbol 7 femení i futbol 11 masculí.

La primera jornada va acabar el passat 30 de novembre, mentre que a mitjans de març de 2018 es celebraran les semifinals i finals.
La presentació dels campionats, realitzada dies abans de començar la competició, va tenir lloc al Parc Esportiu Llobregat de Cornellà, presidida per l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, al costat del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i de la vicerectora d’Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Marisa Zaragozá. Cornellà agafa el relleu de Barcelona, i anteriorment d’Igualada i Sant Cugat del Vallès, mentre que la UPC substitueix la Universitat Abat Oliba en la coordinació dels Campionats.

Esport participatiu
Un dels objectius que afronten les universitats és promoure actuacions que fomentin l’esport participatiu, la salut i els valors associats a l’esport. Programes d’Educació i Valors de l’Ajuntament de Cornellà, com el Juga Verd Play o la implicació d’algun centre d’ensenyament secundari dins del Pla Català d’Educació, són actuacions que entronquen amb el model d’educació integral que promocionen les universitats i que encaixen amb el Pla Estratègic de l’Esport Escolar i Universitari de Catalunya, un programa clau, segons Gerard Figueras, per “consolidar la pràctica esportiva als centres universitaris”.

Finalment, cal destacar que la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (La Xarxa), després de l’èxit d’audiències i visualitzacions del curs passat amb més de 150.000 espectadors, serà per segon any l’operador televisiu que oferirà les retransmissions en directe de les finals i en diferit d’altres partits, així com reportatges específics. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios