www.elllobregat.com

Les eleccions es guanyen?

Josep Manuel Rafí i Roig - Dirigent d'ERC a Torrelles de Llobregat

viernes 29 de diciembre de 2017, 09:21h
Amb el costum que tenim de simplificar les coses per poder-les entendre millor sovint acceptem titulars com “Les eleccions les ha guanyat...” o “Tal formació ha sortit derrotada...”. A les democràcies consolidades, i Espanya sembla que no acaba de ser-ho, són els votants els que reparteixen entre les diferents opcions polítiques el poder institucional. Cada partit o grup d’electors rep la confiança dels seus votants i es reparteix així el nombre de regidors o diputats.

És llavors quan les formacions negocien entre elles la responsabilitat d’exercir el govern i de triar la mesa del Parlament, el govern nacional o el govern local. Les eleccions, doncs, no es guanyen ni es perden, senzillament evidencien les preferències polítiques dels electors.

En l’àmbit municipal, especialment en pobles petits com el nostre, la confiança, més que a unes sigles, es fa a les persones que van en una determinada llista. Es dóna el cas que llavors ens trobem amb electors que dipositen el seu vot a llistes que no coincideixen amb el seu marc ideològic, però que fan confiança a l'equip que encapçala tal o qual persona en la que si creuen pot exercir responsabilitats de govern.

A Torrelles, en les eleccions del passat 21D, més de 1.200 persones van dipositar el seu vot a la llista d’ERC. Mai abans una força política havia aconseguit tant de suport en unes eleccions nacionals o municipals. És evident que el resultat no es pot traslladar a l’àmbit municipal, però sí indica que, segurament per la situació política del país, una majoria de torrellencs i torrellenques ha cregut oportú dipositar la confiança en aquestes sigles.

No podem més que agrair el gest i treballar en la consolidació d’un projecte de poble, encapçalat per ERC, per a tots i per a tothom que hi visqui aquí. I això farem durant el temps que queda fis al 2019, treballar en la generació d’un programa electoral real, contrastat prèviament amb els diferents sectors del poble per tal que es pugui dur a terme des del màxim consens.

Hi ha molt a fer, Torrelles pot millorar els seus serveis, les seves instal·lacions i podem trobar ajuda en les institucions supramunicipals on, segur, ERC tindrà representació.

Si aconseguim la governança d’aquest municipi serà per comptar amb tothom, amb totes les forces polítiques que s’estimen el poble i el país i amb les associacions que nodreixen de puls vital a Torrelles. Aquesta serà la nostra proposta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios