www.elllobregat.com
Un 2018 gegant al Baix Llobregat

Un 2018 gegant al Baix Llobregat

Por Pere-Juventí Balcells
viernes 05 de enero de 2018, 05:12h
Aquest 2018 serà un any molt important en el terreny cultural, ja que la població baixllobregatina de Sant Climent de Llobregat serà proclamada XXXI Ciutat Gegantera de Catalunya i ho farà esdevenint la població més petita que mai fins ara ha acollit la gran festa gegantera.

La Ciutat Gegantera és la gran festa del món geganter, cada any una ciutat o vila és l’amfitriona de la celebració que pot arribar a aplegar més d’un centenar de colles geganteres. Després de la festa i els balls protocol·laris la colla local és l’encarregada de dur durant tot l’any en Treball i na Cultura, els Gegants de Catalunya, per arreu del territori fins a passar el relleu l’any següent a la propera ciutat.

El Baix Llobregat és la comarca que més vegades ha acollit la Ciutat Gegantera, amb un total de 7 vegades: Molins de Rei (1988), Esplugues de Llobregat (1997), Sant Feliu de Llobregat (2001), El Prat de Llobregat (2004), Sant Joan Despí (2007), Sant Vicenç dels Horts (2008) i enguany Sant Climent de Llobregat (2018).

Després de 2 anys sense que cap població l’acollís Sant Climent recupera la festa amb un canvi de format, apostant per la qualitat enfront de la quantitat, potenciant més el simbolisme de la festa que no pas el nombre de gegants que hi participen, habitualment un centenar de colles, ara amb el canvi, tan sols seran una cinquantena de les més representatives d’arreu de Catalunya les que hi participin.

Els actes centrals de la festa tindran lloc el cap de setmana del 16 i 17 de juny, però la celebració s’allargarà tot l’any a la vila. Diumenge 17 tindrà lloc l’acte central de la festa on totes les colles vingudes d’arreu de Catalunya es trobaran a Sant Climent per presenciar la proclamació de Sant Climent com a Ciutat Gegantera de Catalunya 2018, un títol que portaran per tot Catalunya tot l’any. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios