www.elllobregat.com
Acte d'inauguració de la Festa de la Carxofada de Sant Boi
Ampliar
Acte d'inauguració de la Festa de la Carxofada de Sant Boi (Foto: Carlos Manzano)

Sant Boi dóna el tret de sortida a la 19ª Carxofada

lunes 05 de marzo de 2018, 13:28h
La ciutat celebrarà el 18 de març la principal festa del seu producte estrella

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, juntament amb la regidora de consum i turisme, Elena Amat i el xef santboià Albert Mendiola, guardonat com a Cuiner a l’any 2017, han inaugurat avui el mes de la carxofa a la ciutat baixllobregatina. Una edició que, a més del producte estrella del Parc Agrari, comptarà amb el calçot com a producte convidat.

Moret, en un acte celebrat al restaurant ‘Il Peccato di Cupido’, ha emfatitzat aquesta festa com un esdeveniment de màxima rellevància per a projectar la ciutat. Tot això, porta de la mà una iniciativa ciutadana on participen diverses entitats de la ciutat i comerços agroalimentaris i restaurants. “La Carxofada és un esdeveniment consolidat, avui més que mai és el símbol de l’estratègia de ciutat que defineix el Sant Boi de 2030”, ha recalcat Moret.

A continuació, Amat ha agraït tot el suport ciutadà a aquesta edició que es configura com un mes de la festa de la carxofa però que va més enllà amb actes, excursions al Parc Agrari i amb la possibilitat de tastar els productes i la cuina del grup de restauració local “Degusta” als diferents comerços de la ciutat. “Les carxofes són de Sant Boi, no ho dubteu, encara que aquesta carxofa porti el nom d’un altre municipi”, ha explicat.

Per la seva part, Albert Mendiola, premiat com a Cuiner de l’any 2017, s’ha emportat la “Carxofa d’Or”, un guardó que es lliura amb periodicitat no definida a “persones que contribueixin a fer conèixer les qualitats gastronòmiques i saludables de la carxofa que creix als camps de conreu del municipi i que, per tant, promouen el consum del principal producte agrícola local”.

Mendiola, que ha posat en valor la feina de totes les entitats i d’aquesta terra que compta “amb un producte excepcional i amb molta biodiversitat”, ha defensat en totes les seves declaracions la cuina amb producte de proximitat i el privilegi de comptat amb un rebost com el Parc Agrari del Baix Llobregat: “Hem d’ensenyar als demés que tenim una terra especial”, ha afirmat.

Una vegada inaugurat i donat el premi de la “Carxofa d’Or”, L’acte ha ofert una degustació d’alguns dels plats estrella que es podran gaudir per a aquesta edició: hummus de carxofa amb oli d’espècies, mandonguilles amb sípia i carxofa, farcellet de carxofa i verduretes amb salsa Kimchi, carxofa a la brasa i calçot confitat del Parc Agrari del Baix Llobregat amb romesco i arròs amb calamars i carxofes.

En aquesta Festa de la Carxofada participaran tots els restaurants de l’associació Degusta Sant Boi amb un menú format per 5 plats, amb la carxofa com a ingredient principal. També s’organitzaran passejades en bicicleta pel Parc Agrari i diverses actuacions musicals a Cal Ninyo.

Març Gastronòmic

La tradicional festa santboiana coincideix, a més a més, amb la 9a edició del “Març Gastronòmic”, la joia de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

Les Jornades Gastronòmiques, que es celebren de l’1 de març al 8 d’abril, tenen a El Prat com la capital de l’activitat, però també s’estendrà cap a nou ciutats del Baix Llobregat: Gavà, Martorell, Begues, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Abrera, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Boi.

A més, el Març Gastronòmic també està present a L’Hospitalet i Barcelona, amb tres restaurants vinculats al moviment Slow Food (Rasoterra, Due Spaghi i Sergi de Meià). Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i participant històric de les Jornades Gastronòmiques, serà el padrí del Març Gastronòmic.

Com a novetat d’enguany, l’AGT celebrarà, en el marc de la festa gastronòmica, un acte de retrobament a Vilafranca del Penedès amb els quatre finalistes del Plat Favorit de l’Any on el gall raça Prat i el vilafranquí, ambdós de potablava, van ser campió i semifinalista, respectivament.

Una jornada que servirà per posar en valor els productes locals de tot el territori.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios