www.elllobregat.com

Sant Esteve de les Roures és al Baix Llobregat

Por Josep Ramon Mut
jueves 03 de mayo de 2018, 20:32h
Després que en un dels informes de la Guàrdia Civil sobre l’actuació de l’1 d’octubre s’inventés un municipi de Catalunya per dir que els votants d’aquell lloc suposadament havien estat molt violents contra els agents del cos policial, el sobiranisme s’ho ha pres amb humor, i ha fet de Sant Esteve de les Roures un símbol irònic de com la voluntat estatal d’inventar-se un relat de violència a Catalunya es pot respondre amb ironia i humor, i ha fet de Sant Esteve de les Roures un símbol irònic de com la voluntat estatal d'inventar-se un relat de violència a Catalunya es pot respondre amb ironia i humor.

Sant Esteve de les Roures és el símbol de quanta més repressió hi hagi, més resistirà l’independentisme. I justament és el Baix Llobregat, la nostra estimada comarca, la comarca on hi ha dos dels símbols més importants de Catalunya com és part de la muntanya de Montserrat i on és enterrat Rafel Casanova, és aquí on hem esdevingut símbol de resistència. Perquè, al Baix

Llobregat, és on probablement el republicanisme ha patit molts dels casos més flagrants de la repressió que hi ha hagut al país.

A Vallirana, van patir una de les manifestacions feixistes més violentes que va acabar amb incidents al Casino del poble. Molts dels nostres alcaldes que van mostrar suport a que es pogués votar l’u d’octubre ara són perseguits, com l’alcalde de Molins de Rei, per exemple. Un dels baixllobregatins més il·lustres, com és l’Oriol Junqueras, símbol d’entesa entre totes les persones indiferentment de la llengua, religió o ideologia que professin, és a la presó injustament des de fa mig any.

És en aquesta comarca, a Viladecans, on la Tamara va ser detinguda acusada de terrorisme per pertànyer suposadament a un CDR i tenir un xiulet a casa.

Aquí, al Baix Llobregat, a Sant Esteve Sesrovires, la policia va picar fort el primer d’octubre i va detenir gent de forma injusta, i amb una actuació desproporcionada.

A Cervelló, l’alcalde sanciona amb 400 euros als ciutadans que pengen llaços grocs, i ha decidit començar una campanya per traduir tot cartell que estigui només en català.

I és a Sant Andreu de la Barca on ara han decidit iniciar sense proves fefaents una persecució contra professors d’un institut per suposadament marginar alumnes fills de guàrdies civils.
En fi, que al Baix Llobregat necessitem ubicar Sant Esteve de les Roures perquè només amb ironia podem suportar tanta injustícia. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
1 comentarios