www.elllobregat.com
Paisatges inoblidables, gastronomia i activitats de la mà del Tren dels Llacs d’FGC
Ampliar

Paisatges inoblidables, gastronomia i activitats de la mà del Tren dels Llacs d’FGC

viernes 01 de junio de 2018, 07:07h
El tren recorre la ruta entre Lledia i la Pobla de Segur fins al 3 de novembre en una trentena de viatges per descobrir racons espectaculars | El passatgers poden adquirir paquets turístics i a l'estiu es podrà gaudir d'unes vistes espectaculars amb el Tren panoràmic

Gaudir d’un paisatge singular per les comarques lleidatanes del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. Aquesta és la proposta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de cara als pròxims mesos amb la posada en circulació del Tren dels Llacs, el comboi històric que uneix Lleida i la Pobla de Segur.

Una bona oportunitat per gaudir d’FGC més enllà de les línies del Baix Llobregat i descobrir nous racons i escenaris de Catalunya. De fet, després de la bona temporada de neu i pluja, els llacs de la zona estan a vessar d’aigua i és un gran moment per anar-hi.

La temporada del Tren dels Llacs va arrencar el 14 d’abril i s’allargarà fins al 3 de novembre, període durant el qual es faran 30 viatges. FGC té prevista una ocupació del 98% i l’objectiu d’assolir els 7.588 viatgers de l’última temporada. De fet, aquesta serà la desena edició del Tren dels Llacs, que va néixer el 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida per proporcionar un servei d’alta qualitat en un dels mitjans més ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

Visites guiades
Els passatgers del Tren dels Llacs podran adquirir paquets turístics, com ara visites guiades o tastos de productes locals, vinculats als principals recursos turístics del territori. A més, hi haurà parades facultatives a Cellers i a Tremp, on es podran portar a terme diferents activitats lúdiques. Pel que fa a les visites guiades, els visitants podran conèixer tant la Pobla de Segur com altres punts del Pallars Jussà, de singular interès turístic. A l’anada rebran l’estoig de benvinguda, format per diferents productes gastronòmics locals, mentre que a la tornada s’oferirà un tast de coca de recapte.

Trencant rècords
El Tren dels Llacs va tancar la seva novena temporada mantenint les bones xifres de l’any anterior. L’any 2016, el registre va ser de 7.213 passatgers i una ocupació del 99,08%. La temporada passada el tren va transportar un total de 7.258 viatgers i 330 més que van fer el trajecte a sobre d’un tren panoràmic, una nova opció que fa possible que els viatgers gaudeixin d’unes vistes de la zona extraordinàries amb la màxima comoditat i confort, gràcies als vidres panoràmics.

Tarifes i horaris
Les tarifes del Tren dels Llacs són de 31 euros el bitllet d’adult i 17 per a l’infantil. Els grups de més de 20 persones tenen descompte, mentre que els infants a partir de 3 anys poden pujar gratis.

Les pròximes sortides del Tren dels Llacs tindran lloc el 2, 9 i 16 de juny, el 7 i el 14 de juliol, el 18 i 25 d’agost, l’1, 8, 15, 22 i 29 de setembre, el 6, 13, 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre. L’itinerari fa sortida de Lleida a les 10:40 hores i arriba a La Pobla a les 12:35. La tornada s’efectua a les 17:00 hores i arriba de nou a Lleida a les 19:00.
Per a més informació, cal visitar la pàgina web www.trendelsllacs.cat.

I per gaudir encara més del viatge, el Tren panoràmic
Rec.0 Experimental Stores, que es celebra del 9 al 12 de maig, és la transformació efímera d’un vell barri industrial, el barri del Rec, a Igualada. Dues vegades l’any, i només durant quatre dies, les velles fàbriques i adoberies es converteixen en pop up stores de moda on marques de primer nivell hi venen els seus estocs i mostraris a preus únics. Cada edició de Rec.0 Experimental Stores és diferent. S’obren espais nous, molts d’ells desconeguts, i s’incorporen també noves marques, de forma que es configura un circuit que sempre és diferent. Però Rec.0 no és només moda, hi ha més. El Rec Street Food, un festival de menjar de carrer amb 40 food trucks i pop up bars és també una proposta que A les 26 circulacions previstes del Tren dels Llacs, s’hi sumen 6 a l’estiu que es faran amb el Tren panoràmic. La incorporació de les noves unitats de la línia permet fer el trajecte amb la màxima comoditat climatològica, amb uns vidres panoràmics que permetran contemplar el paisatge en màximes condicions i mantenint la resta d’elements que componen el viatge del Tren dels Llacs. Circularà els dies 23 i 30 de juny, el 21 i 28 de juliol i el 4 i 11 d’agost. La sortida es farà des de Lleida a les 10:47 hores i arriba a la Pobla a les 12:22, per tornar després a la capital del Segrià a les 18:23.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios