www.elllobregat.com
Un estiu ‘made in’L’Hospitalet
Ampliar

Un estiu ‘made in’L’Hospitalet

viernes 01 de junio de 2018, 07:10h
L'Ajuntament posa en marxa 'LH Summer Experience', un programa d'activitats per gaudir de la ciutat el juny i el juliol | Música, dansa, tallers, gastronomia i l'indispensable cinema a l'aire lliure seran els plats forts de la iniciativa | Enguany se celebrarà per primera vegada L'Hospitalet Urban Experience, Festival Jove al Districte Cultural

Viure un estiu al màxim a l’Hospitalet. Aquesta és la proposta que fa l’Ajuntament, un any més, amb LH Summer Experience. Es tracta, d'un programa d’activitats que durant juny i juliol ompliran els carrers dels diferents barris amb tota una oferta variada que intentarà fer oblidar la calor d’aquests mesos. De fet, la voluntat municipal és apropar la cultura als veïns i veïnes a espais emblemàtics de la ciutat i, majoritàriament, a l’aire lliure, per aprofitar el bon temps.

La programació ofereix al voltant d’un centenar de propostes per arribar a tots els públics i a totes les edats. Entre altres, hi haurà circ, contacontes, recitals poètics, sessions de poetry slam, cinema, concerts, teatre, dansa i fins i tot taitxí.

Festivals per a tots els gustos
El Summer Experience de l’Hospitalet d’enguany acollirà de nou festivals que ja estan consolidats, com ara el Per Amor a L’Hart, el de Música de Petit Format –del 5 al 7 de juliol-, l’Street Dance Festival -9 i 10 de juny-, el Válvulas&Ritmos de cultura urbana -9 de juny-, el de Framenco ‘Broche de Oro’ –el 16 de juny- o el Bellvitge Music Festival (BMF), el 7 de juliol.

Per altra banda, la programació del Summer Experience oferirà els dissabtes 23 i 30 de juny l’Eeat Street On Sant Joan i l’Off Sant Joan, respectivament. Es tracta d’un mercat de menjar urbà al carrer Rosalía de Castro amb Cobalt, en el qual els visitants podran celebrar primer la revetlla de Sant Joan i, una setmana més tard, reviure la festa amb una nova jornada de germanor organitzada per Eat Street, Flea Market, Surfhobo, Ameba, Contorno Urbano, Street Dance Area i Legacy Dance Company. Totes aquestes activitats s’emmarquen en L’Hospitalet Urban Experience, Festival Jove al Districte Cultural, una novetat d’aquest any.

Però la temàtica urbana no serà l’única que destaqui. Per exemple, els recitals de poesia buscaran omplir espais com els jardins de la Biblioteca Can Sumarro. Aquí també tindrà lloc el 22 de juny un taller de drons, gràcies a Indrone Park, per a joves a partir dels 10 anys.

Un altre dels punts neuràlgics de LH Summer Experience serà Torre Barrina i els seus voltants, on se celebraran diferents activitats, com ara projeccions de curtmetratges –el 27 de juny a les sis de la tarda- o conta contes d’inspiració africana a càrrec de Kora-Contes –el mateix dia a dos de set de la tarda-.

Actuacions i cinema per amenitzar les nits
Les nits d’estiu hospitalenques estaran amenitzades per concerts a l’aire lliure, com els que farà DR Swinguez –el 4 de juliol a les nou de la nit al parc de la Marquesa-, Valquirias Fire –el 27 de juny a dos quarts d’11 de la nit al mateix lloc- o els concerts de jazz als jardins de Can Sumarro. Les actuacions musicals tindran un marcat accent riberenc amb grups com Los Shupitos, una banda rumbera autora de la cançó L’Hospitalet, te quiero i que actuaran el 29 de juny a les vuit de la tarda als jardins de la Sènia.

Seguint amb les arts escèniques, un altre punt important de l’ambient cultural de la ciutat, Can Trinxet, acollirà els Dijous a Can Trinxet, una proposta de dansa, circ, teatre, humor o música, acompanyada de bona gastronomia cada dijous.

I, com no podia faltar, també hi haurà cinema a la fresca, un dels clàssics de l’estiu. En aquest àmbit destacaran els barris de la Florida, les Planes, Pubilla Cases i Can Serra, els llocs i carrers més emblemàtics dels quals seran l’escenari de projeccions per a tota la família.

Per últim, i per a aquells que vulguin relaxar-se després de tanta activitat, els parcs de Can Buxeres, Bellvitge, L’Alhambra i de les Planes s’ompliran de taitxí els matins de juliol, amb classes en les quals es podrà participar gratuïtament. Per a més informació sobre les activitats cal visitar lhospitaletexperience.com.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios