www.elllobregat.com

Expansió lila

Por Khristian Giménez
viernes 06 de julio de 2018, 22:45h
No hi ha una única “manada”. N’hi ha moltes. Hi ha “manadas” a Molins de Rei, a la Marina de Sants, a Alacant. Hi ha “manadas” que violen en grup, a dones.

Però també n’hi ha que fan possible que siguin altres, els que puguin violar amb total impunitat. Aquestes altres “manadas” són les que qüestionen a la víctima i no pas a l’agressor, les que banalitzen les violacions i confonen la narrativa pornogràfica amb el sexe consentit i desitjat. Actuen a les xarxes socials, als grups de whatsapp, als bars, als mitjans de comunicació. Actuen al nostre entorn.

A vegades, són els nostres familiars, els nostres amics o fins i tot, els nostres companys d’assemblea. I és aquí, quan tots i totes tenim la responsabilitat de no tolerar cap comentari masclista ni cap actitud patriarcal. Perquè davant l’acció feminista ferma, forta, visible, desbordant, ha aparegut la reacció misògina i violenta dels masclistes que senten com estan perdent l’hegemonia social i cultural.

Enguany, per primer cop a la Festa Major de Santa Eulàlia, s’ha posat en marxa un punt lila per atendre qualsevol tipus de denúncia d’assetjament i/o agressió sexual. Aquesta experiència ha estat possible per l’aposta decidida de la Comissió de Festes de Santa Eulàlia, de l’Associació de Veïns 5 Carrers i del grup Feminisme Revolucionari L’H. La posada en marxa d’aquest projecte ha comptat amb l’experiència d’un col·lectiu juvenil d’avantguarda amb aquest tema a la ciutat, Akelharre Jove.

Al punt lila, un grup de voluntàries informava sobre les diferents tipologies de casos de violències masclistes, repartia materials didàctics, es coordinava amb tots els actors implicats/des per actuar en cas de denúncia d’una agressió i si fos necessari, proporcionar-hi una ràpida resposta.

Aquesta iniciativa i comptar amb un protocol clar i àgil, contra agressions i actituds masclistes als contextos festius a l’Hospitalet ja no és optatiu. És una necessitat, una urgència per a qualsevol municipi que vulgui defensar els drets de tots els seus veïns i veïnes, inclosos els de les dones. Perquè, com diuen les companyes a les manifestacions feministes: ‘disculpin les molèsties, ens estan violant i assassinant’.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios