www.elllobregat.com
A L’Hospitalet, diversió i civisme van de la mà
Ampliar

A L’Hospitalet, diversió i civisme van de la mà

viernes 06 de julio de 2018, 23:45h
L’Ajuntament posa en marxa aquest estiu mesures per garantir el respecte per la convivència a l’espai públic

El bon temps de l’estiu conviden a gaudir de les places i els carrers de la ciutat de manera més intensa. Però per fer possible el gaudi de l’espai públic sense que això alteri el descans dels veïns o les normes cíviques essencials, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha posat en marxa una sèrie de mesures.

Una d’elles és la campanya d’activitats lúdiques que s’està portant a terme a una vintena de places i espais públics de la ciutat adreçades a infants i joves. Sota el lema de ‘El civisme és el millor joc’, fins al 14 de setembre unes ludoteques itinerants s’instal·laran a 12 places i espais de la ciutat –Lluís Companys i Jover, Puig i Gairalt, Espanyola, del Vindre, Pius XII, Palmeres, Llibertat, Pubilla Cases, de la Carpa, i al carrer Primavera, al parc de la Marina Center i a l’avinguda Carmen Amaya-, mentre que els dilluns, dimecres i divendres un mural mòbil oferirà la possibilitat de practicar l’art urbà als joves –al carrer de la Riera de l’Escorxador, al parc de la Marquesa, a la plaça Pius XII, al parc de la Pau, a l’avinguda del Bosc i a la plaça de la Cultura-. Aquestes dues activitats estaran coordinades per agents cívics i comptaran amb la col·laboració de monitors.
El programa va ser presentat a Can Buxeres a la festa ‘Ser cívic és guai’, a la qual van assistir 1.200 alumnes d’entre 8 i 14 anys. La iniciativa s’acompanya amb xerrades a les aules per part d’agents cívics que transmeten als alumnes els valors del respecte i la bona convivència, fent servir un joc de cartes i altres elements lúdics.

Campanya als locals d’oci nocturn
Un altre dels punts calents són les nits i els locals d’oci nocturn. Per tal de garantir el descans dels veïns sense coartar el dret dels clients, professionals de la gestió de conflictes recordaran la necessitat de ser cívics per garantir una bona convivència. Fins al 21 de juliol, els divendres i dissabtes a la nit un equip es col·locarà al voltant de bars musicals i discoteques per recordar els clients que tenen drets i obligacions i que durant els moments de diversió s’han de mantenir les actituds cíviques.

Aquesta campanya es farà amb la participació de responsables i personal dels establiments i del cos de la Guàrdia Urbana. Es tracta d’una actuació coordinada per prevenir i gestionar positivament problemes relacionats amb sorolls, consum excessiu d’alcohol o baralles.

Des del consistori recorden que les sancions per no respectar l’Ordenança municipal de civisme poden arribar als 750 euros, així com per consumir alcohol a la via pública i no a espais permesos com terrasses de bars.

S’incrementa la vigilància
Un any més, els cossos de seguretat de l’Hospitalet han posat en marxa la campanya Estiu Segur. D’aquesta manera, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional es coordinen per prevenir delictes a la via pública i controlar les normes de convivència i civisme.

Hi haurà, per tant, un increment de la vigilància policial, centrada de manera principal als parcs, places i llocs de més gran concurrència, així com a activitats festives, revetlles i festes majors.

A la campanya Estiu Segur de l’any passat es van fer 14.302 intervencions policials al carrer, amb 11.222 identificacions, 1.512 comprovacions de vehicles i 92 actuacions per ocupacions il·legal d’habitatges. A més, es van obrir 364 actes per tinença d’estupefaents i es van interposar 837 denúncies per infraccions de l’Ordenança de civisme. En aquest sentit, els veïns i veïnes tenen a la seva disposició l’aplicació mòbil de Seguretat Ciutadana, que permet fer trucades d’emergència a la Guàrdia Urbana, Mossos i el 112, així com comunicar incidències o denúncies amb un sistema de geolocalització que facilita la intervenció policial.

Amb tot, aquestes mesures han de venir acompanyades per una conscienciació ciutadana per gaudir de l’estiu amb civisme.

Les mascotes, l’altre front de l’estiu

En els últims dos mesos la Guàrdia Urbana ha denunciat 813 persones que no complien amb les normes de l’Ordenança de civisme respecte dels animals de companyia. La meitat dels casos estan relacionats amb animals potencialment perillosos. A l’abril, a més, agents cívics van portar a terme una campanya informativa en la qual van repartir 2.000 fulletons amb consells i recordatoris de les obligacions dels propietaris de mascotes.

Segons recull l’Ordenança de civisme i convivència, és obligatori recollir els excrements dels animals al carrer, i la mascota ha d’estar identificada i censada, s’ha de portar lligada i no es pot accedir amb ella a les zones de joc infantils.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios