www.elllobregat.com
La Secretaria General de l’Esport marca el camí cap a la reforma horària en l’esport
Ampliar

La Secretaria General de l’Esport marca el camí cap a la reforma horària en l’esport

viernes 06 de julio de 2018, 23:48h
La Generalitat i la Diputació de Barcelona impulsaran un nou estudi per conèixer els horaris de la pràctica esportiva a Catalunya

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va presentar, en el marc de la Setmana dels Horaris, els objectius de l’estudi ‘Reforma horària i pràctica esportiva’, que la Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Diputació de Barcelona impulsaran conjuntament per conèixer els horaris de la pràctica esportiva a Catalunya i els usos de les instal·lacions amb la finalitat de “canviar com fem pràctica esportiva a partir d’una reforma horària per millorar la nostra salut”.

“El món de l’esport vol ser dels primers a fer els deures i aconseguir millors horaris que ens permetin guanyar temps per fer més esport i guanyar qualitat de vida”, va dir Gerard Figueras durant l’acte, en què va estar acompanyat en la primera part de la jornada per la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i el promotor de la iniciativa de la Reforma Horària, Fabian Mohedano.

També hi eren presents el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig; el director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa; el gerent de l’Institut Barcelona Esports, Frank Terrón; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, així com representants de Consells Esportius, Ajuntaments i altres entitats vinculades al sector esportiu.

El secretari general de l’Esport va exposar que l’estudi pretén conèixer les franges horàries existents a les instal·lacions esportives de Catalunya i l’ús que en fan els clubs i federacions, dades que ajudaran a formular propostes de futur. Aquest treball, que implicarà una selecció de municipis catalans i del teixit esportiu del país, es durà a terme durant el 2018 i es preveu poder comunicar les conclusions i les propostes d’actuació a partir del 2019.

Segons Gerard Figueras, “aquesta fotografia ens permetrà conèixer els dèficits d’instal·lacions i incorporar més persones a la pràctica esportiva en horaris no intempestius”, al mateix temps que deixava clar que aquest esforç ha d’anar acompanyat d’una voluntat de modificar els horaris comercials, laborals, etc. Finalment, va expressar que aquest “compromís és una línia estratègica de país que ens ha d’assimilar a la resta de països d’Europa quant als horaris i la gestió del nostre temps, i que ens ha de moure a implementar mesures en aquest sentit”.

Per la seva banda, Maite Fandos va destacar el fet que l’esport tingui un paper rellevant en el Pacte per a la Reforma Horària i va subratllar el rol que tindran els Ajuntaments en l’elaboració de l’estudi. “Veurem la importància de l’esport local al país i ens servirà també per comprovar quines són les mancances que tenim pel que fa a instal·lacions als nostres municipis”, va afegir.

Finalment, Fabian Mohedano va recordar que “som el país que més tard practica esport”, la qual cosa “afecta la salut” de la ciutadania, i es va mostrar optimista que la realització de l’estudi entre la SGE i la Diputació de Barcelona, emmarcat en les mesures previstes en el Pacte per a la Reforma Horària, contribueixi a modificar els costums de les persones que fan esport.

Esport a hores intempestives
En la segona part de l’acte va prendre la paraula Javier Albares, metge especialista en medicina del son de la Clínica del Son Teknon, que va explicar com la pràctica de l’activitat física pot afectar el son de les persones. Segons Albares, la majoria de practicants fan esport de vuit a 10 de la nit, un horari poc recomanable, i va aconsellar que el millor moment del dia és al matí i amb llum natural. “No pot ser que tinguem dos hàbits saludables enfrontats: fem esport restant hores de son”, va concloure.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios