www.elllobregat.com
“Els nens han de viure l’inici de l’escola com una cosa positiva”
Ampliar

“Els nens han de viure l’inici de l’escola com una cosa positiva”

viernes 07 de septiembre de 2018, 06:02h
Olalla Haro, viladecanenca amb més de 30 anys d’experiència com a mestra i fundadora de actividadesinfantil.com, ens explica les claus perquè els nens comencin amb bon peu l’escola.

Olalla Haro, de Viladecans, va estudiar Magisteri i es va especialitzar en Història, ha fet classes a infants i joves de totes les edats des de Secundària fins a Infantil durant més de 30 anys i va crear fa gairebé 10 la plataforma actividadesinfantil.com.

D’alguna manera l’ensenyament és i ha estat la seva vida, per això, les seves recomanacions poden ser claus perquè els pares que portin per primera vegada aquest any els seus fills a l’escola ho facin de la millor manera i amb la facilitat més gran possible.

Recomanacions per als pares i mares
Haro recomana “calma i tranquil·litat” per a tots els pares i mares que portin per primera vegada els seus fills al parvulari, amb 3 anys, perquè és un “procés natural”. L’angoixa no és bona consellera i moltes vegades, aquesta es transmet de pares a fills, creant un clima d’inseguretat a l’inici de la vida acadèmica dels més petits. “Hi ha un procés natural d’adaptació a les escoles, amb molts especialistes els primers dies per poder atendre tots els infants i que l’entrada al parvulari no sigui traumàtica”, emfatitza Haro, basant-se en els seus anys d’experiència a l’etapa infantil i aclarint que durant la seva vida com a mestra mai ha vist “cap trauma per començar a anar al parvulari”.

A més a més, els pares moltes vegades no saben com reaccionar i hi ha una tendència a pensar que el seu fill estarà patint però, segons la mestra viladecanenca, el que realment passa és que “els nens, cinc minuts després que els seus pares hagin marxat, comencen a jugar i a conèixer coses noves, cares noves i a fer nous amics”.

D’altra banda, s’ha d’intentar no sobreprotegir els nens –de la mateixa manera que tampoc se’ls ha de deixar oblidats– i això és clau perquè hi ha molts pares i mares que “demanen entrar al parvulari i s’aferren al seu fill o filla”, explica Haro. “Els nens han d’acostumar-se a anar a l’escola”, afegeix.

Ensenyar que l’escola és un lloc divertit
Realment, l’angoixa i l’ansietat són nervis que es transmeten entre les persones, al cap i a la fi no deixem de ser animals. Tanmateix, Haro aconsella que “els pares estiguin tranquils” perquè “els seus nens estaran bé a l’escola, després els aniran a recollir i els explicaran tot el que hagin fet”. És a dir, sempre “han de viure el començament escolar com una cosa positiva”.

Uns dies abans de començar P3, recomana Haro, els pares han de “preparar els nens dient-los coses com ‘ui, que bé que t’ho passaràs quan vagis al cole’ o ‘veuràs moltes coses i jugaràs amb altres nens’, perquè els puguin entrar amb bon peu a l’escola”. També comences a establir una relació de comunicació perquè més tard el teu fill o filla t’expliqui què ha fet al parvulari. Haro recomana ser “una mica teatrero, una mica actor” perquè “has d’aconseguir que els infants s’emocionin” i entrin amb empenta i tranquils en aquesta nova etapa de la seva vida.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios