www.elllobregat.com
L’Hospitalet escalfa motors per al nou curs
Ampliar

L’Hospitalet escalfa motors per al nou curs

viernes 07 de septiembre de 2018, 06:08h
Augmenten els grups de P3 i de 1r d’ESO a la ciutat, mentre que l’oferta d’FP creix amb dos cicles de robòtica i activitat física L’any arrenca amb l’estrena del nou Institut-Escola de Gornal i un altre al barri de Santa Eulàlia

Arrenca un nou curs escolar a L’Hospitalet amb novetats pel que fa als grups i altres projectes que es portaran a terme. Pel que fa a l’oferta educativa, destaca l’ampliació de grups de P3 a les escoles públiques Josep Janés, Pere Lliscart i Prat de la Manta. En total, de P3 n’hi haurà 56 a la pública i 38 a la concertada: 94 en total, dos més que el curs passat.

També hi haurà nous grups a nivells intermedis, de P5 a tercer de primària, a les escoles públiques Bernat Desclot, Bernat Metge, Josep Janés, Folch i Torres i Puig i Gairalt. I ja a la secundària, en concret a primer d’ESO, s’obriran grups al nou Institut Santa Eulàlia –amb equip directiu nou i projecte de futures instal·lacions per atendre el creixement de la població escolar del barri- i als instituts Apel·les Mestres, Rubió i Ors, Eduard Fontserè i Gornal, a més de l’escola concertada Jaume Balmes. En aquest nivell hi haurà 81 grups, 43 a la pública i 38 a la concertada, cinc més que el passat curs. En aquest sentit, el curs vinent assistirà al naixement del nou Institut-Escola Gornal, fruit de l’ampliació de l’oferta educativa de l’Escola Gornal.

I pel que fa a la formació professional, destaca l’augment de l’oferta educativa amb dos cicles de grau superior, un de robòtica a l’Institut Llobregat i un altre d’activitat física a l’Apel·les Mestres, que acull per primer cop estudis d’FP.

D’altra banda, a les escoles bressol públiques, tant les de titularitat de la Generalitat com les de l’Ajuntament, s’han omplert totes les vacants ofertes. Quant a les escoles bressol i llar d’infants privades sostingudes amb fons públics, presenten alguna vacant no coberta.

Ciutat educadora
Una altra de les claus del nou curs és la continuïtat del projecte de patis oberts a vuit escoles de la ciutat durant els caps de setmana i festius de tot l’any: a la Pau Vila, Pere Lliscart, Folch i Torres, Ramon y Cajal, Estel Can Bori, Milagros Consarnau, Frederic Mistral i la Marina.

A més, uns 2.000 alumnes de 50 centres educatius de la ciutat començaran nous projectes d’aprenentatge-servei a una quarantena d’entitats socials i educatives. De fet, L’Hospitalet lidera la Xarxa Estatal ApS de Ciutats Educadores, i va rebre el premi internacional a Rosario, Argentina.
Pel que fa a les cooperatives escolars –promogudes a través dels projectes CUEME i EJE-, aquest nou curs se n’incorporarà una altra, la de l’Escola Bernat Metge, amb la qual n’hi haurà 15 de cinquè de primària a escoles públiques de la ciutat i cinc a instituts públics.

Alguns alumnes de la ciutat arrencaran el nou curs havent participat en el Pla educatiu d’entorn, en el qual han pres part 11 centres i un total de 110 alumnes. En aquesta línia, el juliol va tenir lloc una aula d’acollida de Cultura Tretze amb el suport municipal a l’Eduard Fontserè, amb la qual s’han atès 40 joves nouvinguts al sistema educatiu.

Per tal de donar suport a l’alumnat, aquest curs tornarà a acollir el programa d’auxiliars nadius de conversa en anglès per a estudiants de secundària. El projecte està consolidat i ha donat suport, de la mà de 13 auxiliars, a 2.170 alumnes d’ESO a 28 centres públics i concertats de la ciutat.

Fomentar la cohesió social
El nou curs escolar a la ciutat seguirà apostant per l’educació com a eina per a la integració. En aquest sentit, la ciutat ha estat pionera a posar en marxa el Pla educatiu d’entorn de treball en xarxa per fomentar la cohesió i l’educació intercultural, alhora que lidera també la xarxa europea Escoles de Música per al Canvi Social, a través de l’Escola Municipal de Música (EMMCA), que col·labora amb vuit escoles de primària per difondre la música. En aquest mateix àmbit, el Pla integral de les Planes-Blocs Florida ha posat en marxa 15 accions en clau educativa a la zona.

Pacte local per l’educació
Després d’un any i mig de la seva signatura, de les 155 mesures previstes, 25 ja s’han portat a terme i una cinquantena estan en procés. L’objectiu del pacte és garantir el dret a l’educació de tots els ciutadans a través d’un model de ciutat educadora amb igualtat d’oportunitats, èxit educatiu i convivència.

Obres a 17 centres durant l’estiu

Durant els mesos d’estiu s’han portat a terme obres de millora a 17 centres educatius, amb una inversió global d’1,85 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aporta 631.167 euros i la Generalitat 1,22 milions. En concret, són 10 escoles i 7 instituts. Es tracta de les escoles Menéndez Pidal, Provençana, Josep Janés, Milagros Consarnau, Pau Sans, Bernat Metge, Busquets i Punset, Frederic Mistral, Paco Candel i Joaquim Ruyra, i els instituts Eugeni d’Ors, Margarida Xirgu, Bellvitge, Rubió i Ors, Apel·les Mestres, Llobregat i Pedraforca.

Entre les accions destaca la retirada de plaques de fibrociment i la realització de noves cobertes a les escoles Joaquim Ruyra i Bernat Metge i a l’institut Apel·les Mestres, els últims centres de la ciutat que encara tenien aquest material.

Les altres accions han consistit en la renovació i millora de les instal·lacions de subministrament, mobiliari i cases de conserges.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios