www.elllobregat.com
30 anys posant l’Altaveu a Sant Boi
Ampliar

30 anys posant l’Altaveu a Sant Boi

viernes 07 de septiembre de 2018, 08:10h
“La llibertat d’expressió està amenaçada; cal recordar que la música i la cançó han fet ciutadans lliures".

L’escena musical catalana no seria el mateix sense ell. El Festival Altaveu celebra enguany 30 anys de vida amb una edició que vol donar un especial protagonisme a la veu, com a expressió artística i com a element fonamental per a les relacions humanes. Ja durant la presentació del festival a principis de juliol, el director artístic del mateix, Jordi Turtós, va assegurar que la llibertat d’expressió “està amenaçada”, i que per tant cal “recordar” que la música i la cançó sempre han “molestat” i han fet ciutadans “lliures”. El festival tindrà lloc del 7 al 9 de setembre i convertirà la ciutat de Sant Boi en l’autèntic epicentre musical de Catalunya.

Tres veus úniques
Des de principis de juliol es coneixen els principals detalls d’aquesta edició especial del 30è aniversari de l’Altaveu. Entre els plats forts del festival hi ha les actuacions de Morgane Ji, la sorprenent cantant francesa -originària de l’Illa de la Reunió- amb una veu que barreja textures sensuals i salvatges. També destaca Vieux Farka Touré, fill del millor representant del blues del desert, Ali Farka Touré, que presentarà el seu primer disc Samba. Una altra veu destacada del cartell del festival és l’Anna Ferrer, la cantant menorquina que presenta el seu primer disc Tel·lúria, un cant a la reflexió, l’espiritualitat, el joc, l’amor i la connexió amb la terra.

Clàssics i novetats
L’Altaveu també ofereix altres propostes, com ara la liderada per Joan Pons, El Petit de Cal Eril, o Ferran Palau, que presenta el seu disc Blanc, inspirat en la misteriosa Twin Peaks. També hi haurà lloc per a The Zephyr Bones i el seu vaporós rock psicodèlic.

El festival també compta amb la presència de bandes amb música festiva com Brighton 64 -autors d’autèntics èxits dels anys 80 com Barcelona Blues o Fotos del ayer, entre altres discos-, els nord-americans Boytoy o els santboians Trau, que juguen a casa per presentar el seu segon i esperat àlbum, Dones i homes cap al dret, un treball atrevit.

Producció local
A banda dels Trau, la ciutat també aportarà l’Urban Dance, un projecte local de creació comunitària al voltant de les danses urbanes.

Per altra banda, destaca la producció pròpia, dissenyada exclusivament per a aquesta edició de l’Altaveu, ‘Alça la Veu’, una iniciativa que, com el festival, posa especial èmfasi en la veu. És obra de músics santboians i altres de fora de la ciutat que, amb Dolo Beltran com a mestra de cerimònies i cantant principal, complementaran el programa de l’esdeveniment. Hi participen artistes com Maria Arnal & Marcel Bagés, Quimi Portet, Enric Montefusco, Rupert Ordorika, Roger Mas i Paula Valls.

‘Primavera als barris’ per obrir boca

Aprofitant la trentena edició del Festival Altaveu, a la primavera es van celebrar alguns concerts a diferents barris de Sant Boi.

Els caps de setmana de març, abril i maig, diversos punts de la ciutat van acollir concerts. En total, 14 propostes musicals d’estils diferents, des del folk expedicionari de Seward al jazz rock de Gambardella.

“La idea parteix de la necessitat, per part de l’Altaveu, de mostrar a la ciutat la seva riquesa musical, així com la potencialitat de la música que es fa a casa a l’hora de crear identitat cultural pròpia”, va dir el director artístic del festival, Jordi Turtós, el passat mes de març.

Jazz, folk, però també altres propostes de flamenc, com ara Antonio Morales Chiclanita, Alberto Alcalá y Pantanito Trío, amb una proposta més rumbera.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios