www.elllobregat.com
Esport Blau Escolar: promoure la vela i el respecte pel litoral entre els joves
Ampliar

Esport Blau Escolar: promoure la vela i el respecte pel litoral entre els joves

viernes 07 de septiembre de 2018, 08:22h
Gerard Figueras destaca el compromís i la confiança entre el Consell Català de l’Esport i la Federació Catalana de Vela.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha presidit conjuntament amb Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela (FCV), la presentació al Museu Colet del programa Esport Blau Escolar, que neix amb la premissa d’aproximar i de promoure la vela entre alumnes dels centres educatius del litoral català, amb tota la transversalitat interdisciplinària i educativa que aquest fet comporta. L’objectiu d’aquesta acció és fomentar els valors d’aquesta pràctica esportiva. Els dos dirigents han fet un balanç positiu de la prova pilot celebrada en set escoles.

Prova pilot
Els centres que han participat en la prova pilot han estat GRECS de Roses (GEN Roses), Col·legi La Salle de Palamós (CNCB & CV Palamós), Escola Tomàs Viñas, IE Mar Mediterrani de Mataró (CV Mataró), Escola Jacint Verdaguer, del Prat del Llobregat (CMV El Prat), Escola Edumar, de Castelldefels (CN Castelldefels), Escola l’Arjau de Vilanova i la Geltrú (CN Vilanova) i CEIP Mediterrani, de l’Ampolla (CN Ampolla).

Gerard Figueras ha destacat que “aquest programa neix amb l’objectiu d’apropar l’esport de la vela a l’alumnat i que aquest esdevingui per a ells un esport per tota la vida”, i ha remarcat “el compromís i la confiança entre el Consell Català de l’Esport i la Federació Catalana de Vela per implementar, de forma progressiva, aquest programa i anar assolint plegats els objectius marcats a curt, mitjà i llarg termini”.

Implicació de tots
Per la seva banda, Xavier Torres ha iniciat el seu parlament destacant la implicació “del Consell Català de l’Esport, el departament d’Ensenyament, els municipis, els clubs, l’alumnat i, sobretot, tot el professorat vinculat a aquest programa”, i ha remarcat que la vela és un esport farcit de valors, “com són la superació personal, la disciplina, la responsabilitat, el treball en equip, el respecte pel medi i el descobriment del litoral català, que és un escenari ideal i immens per a aquesta pràctica esportiva com és el mar. “Els catalans som afortunats perquè disposem d’unes instal·lacions òptimes dels clubs i les Escoles de Vela de Catalunya”. El programa Esport Blau Escolar continuarà en el pròxim curs escolar 2018/2019 en un total de 10 municipis.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios