www.elllobregat.com

Endesa, la màfia elèctrica

viernes 05 de octubre de 2018, 04:25h
Aquesta és la història d’una derrota. Un relat des de la pròpia experiència, que podria ser la de qualsevol veïna dels nostres barris, sobre la impunitat de les grans empreses, essent jutge i part als seus conflictes amb la gent corrent; sobre l’abús de poder que exerceixen per entrar a casa nostra, amb les seves normes i imposicions.

Empreses que no dubten en aplicar tot tipus de pressions i coaccions, pròpies de la màfia, fins arribar al seu objectiu, deixant-nos amb una situació de total indefensió.

Cal explicar que el pròxim 31/12/2018 s’esgota el termini legal per finalitzar el pla de substitució de comptadors elèctrics convencionals pels telegestionables (falten encara 3 mesos). En tot aquest procés, el 95% de les llars catalanes s’ha vist segrestades pel monopoli d’ENDESA, única distribuïdora d’electricitat a Catalunya i pel seu model de comptadors únics, marca ENEL.

Algunes persones ens hem informat i no estem d’acord amb aquest canvi forçós de comptador. Existeix prou base legal perquè les veïnes ens neguem a la seva instal·lació i no són pocs els arguments per rebutjar-los. En primer lloc, perquè no existeixen estudis que demostrin la innocuïtat d’aquesta tecnologia, basada en un sistema de concentradors i antenes que emeten radiofreqüències, augmentant la contaminació electromagnètica de les llars. També, perquè aquesta instal·lació forçosa d’ENDESA és contrària a la normativa de la UE, en no poder escollir ni intercanviar model de comptador. Són model únic. Així mateix, aquests comptadors obren la porta a la possibilitat d’obtenir i processar dades personals de les persones consumidores.

Però malauradament, cap d’aquests arguments i base legal, cap de les diferents formes amb les quals hem fet constar la nostra opinió contrària a aquesta instal·lació a casa nostra, ha obtingut resposta per part d’ENDESA. Fins i tot, un cop l’empresa va constatar que no érem clients de la seva comercialitzadora des de feia anys, va dipositar sobre nosaltres la responsabilitat de decidir entre el canvi de comptador –garantint-los la nostra plena disponibilitat 24/7 per fer-ho possible- o el tall del subministrament elèctric. Llavors, sense cap intent per part de l’empresa de concertar data i hora de visita a casa i sense preguntar si hi vivien infants, malalts i/o gent gran; el passat 29/08 va arribar el tall del subministrament elèctric al domicili familiar (al corrent de pagament). 14 dies sense llum. 14 dies de trucades infinites, mentides i coaccions, constatant que contra els monstres corporatius, la lluita individual és titllada de bogeria, fins i tot pels qui haurien de vetllar per la protecció dels nostres drets, com ara l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor o els Mossos d’Esquadra, als que vam recórrer per denunciar el xantatge d’ENDESA.

Aquesta experiència, una entre un miler, ens demostra que recuperar la sobirania de les nostres vides passa per recuperar també la sobirania dels nostres recursos col·lectius com a societat. Només organitzades podrem arribar a derrotar la dictadura del capital.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (7)    No(0)

Foro asociado a esta noticia:

 • Endesa, la màfia elèctrica

  Últimos comentarios de los lectores (1)

  1140 | Nuria - 17/10/2018 @ 23:27:39 (GMT+1)
  MIREU QUE DIU LA LEGISLACIO ESPANYOLA I EUROPEA Ley 24/2013 del Sector Electrico: Art. 1.1. La presente ley tiene por objeto establecer la regulación del sector eléctrico con la finalidad de garantizar el suministro de energía eléctrica, y de adecuarlo a las necesidades de los consumidores en términos de seguridad, calidad, eficiencia,” Art. 7: Todos los consumidores tendrán derecho al acceso y conexión a las redes de transporte y distribución eléctrica…” Directiva 2009/72/CE Art.3.3.- “Los estados miembros deberán garantizar que todos los clientes domésticos… disfruten del derecho a un servicio universal, es decir, del Derecho al suministro de electricidad de una calidad determinada y a unos precios razonables…” Convé posar denuncia al jutjat!! Independendentment que n'esperem ben poc. Es clar que individualment no farem res. Pero el dia que decidim recollir totes les fulles de tall que deixen (sobre tot guardeu-les!!) o recollir les denuncies.... quan les contem, pot ser ens adonarem que som prou forts con per iniciar un procediment col•lectiu, i si aconseguim modificar la llei, demanarem la restitució.

 • Normas de uso

  Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

  No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

  La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

  Tu dirección de email no será publicada.

  Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

  Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
  Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
  Contacto