www.elllobregat.com
Espai de trobada i diàleg amb les federacions
Ampliar

Espai de trobada i diàleg amb les federacions

viernes 05 de octubre de 2018, 04:45h
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, acompanyat de tot el seu equip directiu, va mantenir una trobada amb les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per exposar les línies d’actuació del nou curs que comença.

Gerard Figueras va estar acompanyat del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el subdirector general de Gestió i Recursos Humans del Consell Català de l’Esport (CCE), Lluís Pallisera; el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del CCE, Oriol Marcé; el responsable d’acció territorial de la Secretaria General de l’Esport (SGE), Santi Siquier, i el cap de gabinet de la SGE, Joaquim Perisé.

Després d’encoratjar els presidents de federacions i el de la UFEC, presents en l’acte, de cara a la nova temporada esportiva i desitjar-los èxits a tots nivells, el secretari general de l’Esport va repassar les aportacions del Govern a l’esport federat (federacions, UFEC i clubs) a través de les diverses convocatòries de subvencions i les previsions de cara a aquest any.

Les federacions van conèixer també les peticions que la SGE va fer al Consejo Superior de Deportes durant la reunió que van mantenir fa uns dies Gerard Figueras amb la presidenta de l’ens, María José Rienda, entre les quals destaca la derogació de la llicència única, la regulació de la compensació econòmica en entitats esportives sense ànim de lucre en l’àmbit de l’esport no professional, l’IVA reduït per a l’esport i el mecenatge esportiu, el finançament del CAR de Sant Cugat i la recuperació d’un pressupost d’inversió per als centres de tecnificació catalans, la llei de les professions o el Gran Premi de Fórmula 1.

Pel que fa a la voluntat de tramitar una nova Llei de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya, es va posar de manifest la voluntat del Govern de liderar la redacció d’un text consensuat entre Govern, grups parlamentaris i el conjunt del sector esportiu que integri totes les sensibilitats del teixit esportiu català i obtingui un suport majoritari al Parlament.

L’últim punt de la trobada va ser l’aspiració d’acollir uns Jocs d’Hivern al país en un futur pròxim. Per això, Gerard Figueras va explicar als assistents la visita a Catalunya del Comitè Internacional Olímpic (CIO), representat per Gilbert Felli, consultor i antic Director Executiu dels Jocs Olímpics, que la setmana passada va poder conèixer les diferents seus i infraestructures que podrien integrar una possible candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030.

El beach tennis català, campió mundial a Castelldefels

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va felicitar els jugadors i jugadores de la selecció catalana de beach tennis que aquest estiu s’ha proclamat per tercera vegada campiona del món en l’esdeveniment celebrat a Castelldefels i organitzat per l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat).

Durant l’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona, el president de l’ABTCat, Joan Egea, va expressar la satisfacció per aquests excel·lents resultats, mentre que el jugador Àlex Albors va parlar en nom seu i dels seus companys per agrair “l’oportunitat” que els ofereix la selecció de participar en tornejos internacionals.

Per la seva banda, Gerard Figueras va assegurar que aquest mundial suposa un estímul per “fer créixer el potencial del beach tennis català” i va subratllar el fet que “us esteu fent un nom en aquest esport i podeu competir amb els millors del món sense filtres, explicant qui sou”.

El Campionat del Món de beach tennis va tenir lloc a la platja de Castelldefels entre el 28 de juny i l’1 de juliol, on Catalunya va aconseguir la medalla d’or per tercera vegada en vèncer la selecció d’Itàlia per 2-1. Un èxit que se suma als triomfs dels anys 2011 i 2014. Després de guanyar el partit de dobles femení i perdre el dobles masculí, la selecció va necessitar el partit de desempat de dobles mixtos per aconseguir el títol mundial contra Itàlia, referència absoluta d’aquest esport amb 18 títols mundials de 21 possibles.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios