www.elllobregat.com
Dia internacional de la dona rural
Ampliar

Dia internacional de la dona rural

Per Rosa Pruna, presidenta de l'Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA)

lunes 15 de octubre de 2018, 18:25h
Avui en el dia internacional de la dona rural, felicitem a tots i a totes les que feu possible que el camp sigui viu.

Un dia per les dones agricultores, almenys un dia que se'n parla, abans perquè les dones rurals eren invisibles, no tenien drets ni reconeixement. Ara sortosament tenen drets i molts deures, treballar molt per poc; el mateix que els homes del sector agrícola i ramader, preus del segle XX al segle XXI.

Però avui per commemorar aquest dia el millor es donar a conèixer el que si fan per millorar les condicions econòmiques i socials de les seves explotacions i, de retruc del pobles i comarques.

Aules rurals, agrobotigues, agroturisme, donar sortida als seus productes, donar a conèixer la feina que fan, de cuidar la terra, de cuidar els animals i donar a conèixer com es produeix i es transforma la llet amb iogurts formatges; l'oli, la fruita del camp amb conserves i melmelades, vins i caves amb visites guiades per les vinyes. Qui ho fa les dones emprenedores que obtenen unes rendes complementàries, a vegades mes grans que les de produir. Aquestes dones silencioses amb fills petits la majoria fan que les explotacions siguin viables, que puguin tornar els crèdits, etc.

Des de Joves Agricultors ASAJA i també des d'AMFAR demanem més atenció i mesures perquè els joves i les dones tinguin més facilitats per emprendre i seguir treballant i vivint amb els serveis necessaris del segle XXI: escoles rurals, centres de salut, els serveis més bàsics que molts dels pobles no tenen. Menys burocràcia a l'hora d'iniciar una activitat, la Unió Europea és per tots els
països igual amb normatives, nosaltres les fem més carregoses i, hauríem de veure perquè. Avui en el dia internacional de la dona rural, felicitem a tots i a totes les que feu possible que el camp sigui viu.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios