www.elllobregat.com
Mirant al futur
Ampliar

Mirant al futur

Por Albert Jordi Gómez (CFO/COO Laboratorios Ordesa).

viernes 02 de noviembre de 2018, 00:42h
Segons les dades publicades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Baix Llobregat genera un 10% del PIB total de Catalunya essent la tercera comarca en quant a generació del PIB.

Això és un reflex del potent teixit econòmic existent a la comarca que, d’altra banda, és capaç de combinar aquest dinamisme industrial amb l’existència d’uns espais naturals de gran interès mediambiental, com són el delta del Llobregat o el mateix parc agrari del Baix Llobregat, àrees d’alt valor ecològic que conformen una comarca molt singular.

Aquest teixit industrial es composa d’un cúmul d’empreses de mida molt diversa que contribueixen, en conjunt, a la generació d’un potent entramat industrial de més de 10.000 empreses de tot tipus de sectors.

És en aquest entorn on s’insereix Laboratorios Ordesa, empresa fundada ja fa 75 anys a Tamarite de Litera (Osca) que s’instal·là a Sant Boi de Llobregat en un llunyà 1963 i que a l’any 1978, ja s’ubicà en el seu actual emplaçament.

L’evolució, creixement i tecnificació de l’empresa ha anat en paral·lel al canvi de la pròpia ciutat que l’ha acollit donat que Sant Boi ja havia anat consolidant al llarg del darrer terç del segle passat una economia basada en el sector industrial i de serveis. Es en aquesta línia que a l’any 2015, l’empresa suposava gairebé el 8% de la facturació de totes les empreses ubicades a Sant Boi de Llobregat.

Al llarg d’aquest període Laboratorios Ordesa s’ha convertit en un referent en el mercat pel que fa a la nutrició infantil havent començant amb un producte emblemàtic com eren els cereals comercialitzats sota la marca Blevit que han alimentat a tres generacions que desprès de continues millores nutricionals es continuen produint a la fàbrica de Sant Boi de Llobregat. Posteriorment, amb el llançament de les llets infantils sota la marca Blemil, l’empresa va donar un pas endavant en proporcionar solucions nutricionals pels més petits. L’aposta decidida per la recerca i el desenvolupament amb el llançament de fórmules millorades any rere any prenent com a referent la llet materna juntament amb uns sistemes de qualitat molt rigorosos per garantir l’excel·lència dels productes posats al mercat, ha permès a Laboratorios Ordesa competir amb les grans multinacionals del sector des d’una òptica de proximitat que amb la visió i l’empenta decidida de la propietat fan que estiguem parlant actualment d’una veritable història d’èxit.

Amb el nou segle, on la dinàmica de canvi és part consubstancial de la realitat empresarial, Laboratorios Ordesa ha actualitzat i redefinit l’estratègia implantant les accions amb major celeritat per mantenir la competitivitat en un entorn de gran dinamisme. El procés imparable de la globalització ha fet que dos elements troncals de l’estratègia de negoci, que són aplicables en major o menor grau a d’altres empreses i altres sectors, s’haguessin d’accelerar. El primer és la diversificació de producte. Laboratorios Ordesa ha passat de ser una empresa focalitzada en nutrició infantil a convertir-se en una empresa que dóna solucions nutricionals a diferents segments de la població, havent assolit un alt grau de diversificació, ja sigui a través de desenvolupaments propis o amb l’adquisició a tercers entrant en l’àmbit de complements nutricionals, ginecologia, suplements d’adults i inclús dermatologia especialitzada. La xifra actual de les noves gammes de producte representa aproximadament el 30% de la facturació a Espanya.

El segon eix estratègic que s’ha abordat és el de la internacionalització. Actualment Laboratorios Ordesa està present en més de 20 països amb diferents formats presencials a cadascun d’ells. De fet, les vendes a mercats internacionals suposen aproximadament el 50% de la facturació. El procés d’internacionalització que es va iniciar l’any 2000 ha tingut una progressió important i es preveu que sigui un dels motors de creixement de l’empresa en els propers anys.

Aquest procés d’internacionalització i, en alguns cassos, diversificació, també ha estat dut a terme per algunes de les empreses més emblemàtiques del nostre entorn més proper i mostren el grau d’obertura de la comarca. Tanmateix, si a això li afegim un compromís ferm amb el desenvolupament i recerca en sentit ampli, amb la voluntat decidida de prioritzar la qualitat dels productes per davant de qualsevol altra consideració i li afegim un compromís social a través de la Fundació Ordesa que any rere any finança projectes per ajudar a la població infantil mes desafavorida, tant a Espanya com a la resta del món, fa que Laboratorios Ordesa sigui un referent tant pel municipi com per la comarca. I així volem que continui.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios