www.elllobregat.com
Torrelles és republicana

Torrelles és republicana

Por Josep-Manuel Rafí, sectorial de Cultura d'ERC i candidat a l'alcaldia de Torrelles per ERC.

lunes 19 de noviembre de 2018, 17:00h
Les dades electorals dels passats comicis del 21D de 2017 no permeten cap dubte: Torrelles és republicana. I podríem afegir que, majoritàriament, la ciutadania es decanta a favor de la independència de Catalunya.
La suma dels vots republicans (ERC, PDCat, CUP i Comuns) va arribar als 2.537, que representen el 67.85% del total; d’altra banda, els partits netament independentistes (ERC, PDCat i CUP) van sumar 2.237 vots, el 59.83%. Aquest és, doncs, el retrat sociològic del nostre poble. Un retrat que no canviarà de cara a les eleccions municipals del maig de 2019. A Torrelles, Cs es presentarà per primera vegada i recollirà el lògic suport dels seus votants, que són conciutadans nostres, però amb tota certesa no serà ni la primera força... ni la segona, ni la tercera. Per comparar dades, cal recordar que Cs va arribar a sumar 710 vots el 21D, un 18.99% del total, que representen un terç del vot independentista. Des d’aquest punt de vista podem estar ben segurs que els partits republicans assoliran una clara victòria i, des d'una mirada d'estratègia independentista a Torrelles, no caldrà plantejar cap front comú en aquest sentit; si algú el proposa, ho farà des d’altres intencions, però en cap cas podrà esgrimir l’excusa que cal fer-lo per limitar el suport a Cs. A Torrelles, no.

La unitat en clau nacional dels que defensem una Catalunya republicana és imprescindible, però unitat no vol dir uniformitat monocolor. En democràcia, els matisos són importantíssims, perquè representen les diferents mirades dels ciutadans i ningú pot dubtar que els alcaldes i alcaldesses electes d’ERC, PDCat, CUP o de forces locals independentistes defensarem amb fermesa l’anhel de la nostra nació. Des d’ERC pensem que és molt important que es presentin diferents propostes municipals, la varietat dels projectes significa també moltes persones treballant en la seva confecció, moltes mirades diferents que permetran valorar els matisos i fer confiança a uns o altres. En democràcia, quants més siguem millor es podrà triar.

I seran eleccions municipals, certament en un moment extraordinari i de màxima repressió que cal afrontar, però el que triarem és allò que necessitem a Torrelles. Al nostre poble no es repetirà la majoria absoluta de fa quatre anys, les circumstàncies han canviat i al capdavant dels diferents grups hi haurà equips nous, amb noves il·lusions, electes que injectaran vitalitat a un model de governança municipal lògicament esgotat després de vuit anys de treball. Nous projectes, nova gent, que composaran un consistori plural on, de ben segur, caldrà establir pactes de govern. I aquí cal trobar una nova clau en la gestió municipal; Torrelles és un poble amb recursos limitats i amb moltes necessitats que cobrir, ens cal fer una bona gestió amb els ens supralocals, com són la Diputació, l’AMB, el Consell Comarcal o les Conselleries, per obtenir les ajudes necessàries que permetin impulsar millores en la qualitat de vida i en l’economia dels torrellencs i torrellenques. Un consistori conformat amb representants dels mateixos partits que gestionen aquests ens supralocals facilitarà, de ben segur, la interlocució amb ells.

Des d’ERC Torrelles estem decidits a coordinar amb les altres forces independentistes del poble aquells aspectes del programa en clau nacional, a elaborar i impulsar un programa conjunt pel que afecta a com es posicionarà el govern local davant els reptes que encara se’ns plantegen com a nació. Aquesta unitat d’acció ha de permetre, també, treballar cadascú en el seu espai natural per convèncer més gent, per apropar més gent des de la confiança en els diferents projectes municipals i en les persones que els conformem. Aquesta confiança en les persones i la valoració dels projectes que presenten sovint traspassa el marc ideològic en clau municipal i la uniformitat no ajuda, de fet limita que algunes persones s'hi sumin. Quan no és necessari un front comú per aturar res ni ningú, acostuma a ser un error estratègic plantejar-lo.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios