www.elllobregat.com
FGC aposta pels LED per estalviar energia

FGC aposta pels LED per estalviar energia

Està substituint l’enllumenat a 30 estacions de les seves línies metropolitanes.

Ferrocarrils de la Generalitat vol combatre el canvi climàtic estalviant energia. Ho farà mitjançant la substitució de l’enllumenat a 30 estacions de les seves línies metropolitanes, les de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.

L’empresa està immersa en el canvi dels llums fluorescents tradicionals per uns de LED -Light Emiting Diode-, una tecnologia innovadora i molt eficient que promourà un estalvi de fins a 1,4 milions de kWh l’any, que es traduirà en un estalvi anual en la factura energètica d’FGC de 100.00 euros, pel que fa a la línia Llobregat-Anoia. En el total de la xarxa metropolitana, l’empresa calcula que amb aquesta actuació estalviarà 2,6 milions de kWh i 187.000 euros en un any.

L’objectiu d’FGC és que l’any 2020 totes les seves estacions tinguin un enllumenat amb una tecnologia “neta i ambientalment responsable”, destaca el seu president, Ricard Font, que explica que la inversió 1,1 milions d’euros que ha fet l’empresa per portar a terme la substitució de l’enllumenat és “tractora del canvi energètic que el país necessita fer”. “Ferrocarrils de la Generalitat, com a empresa ambientalment compromesa amb el futur del planeta i de la gent que hi viu i hi viurà, ha de contribuir a aquest canvi imprescindible”, afegeix.

Una tecnologia eficient i ecològica
Els LED, en generar la llum d’una manera completament diferent, necessiten menys energia per aconseguir la mateixa quantitat de llum. El 80% de l’energia consumida pels LED es transforma directament en llum, mentre que en els tubs fluorescents l’energia transformada és de tan sols el 10% i la resta es perd en forma de calor. A més, els LED presenten un gran avantatge pel que fa a la reducció d’emissions de CO2 i a la contribució a la sostenibilitat mediambiental, atès que no contenen mercuri ni altres metalls pesants més difícils de reciclar. En aquest sentit, s’estima que amb la seva instal·lació es redueixin aproximadament les emissions de CO2 en 1.393 tones, mentre que, al seu torn, les kilotones equivalents petroli/any baixaran en 0,23.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat, impulsat per l’Institut Català d’Energia. La implementació, a més, està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament (FEDER).

Autometro, una manera ecològica de transportar cotxes de Seat al Port

Autometro -empresa participada per FGC i COMSA Rail Transport- i Seat han renovat el servei de ferrocarril que transporta cotxes entre la planta de la companyia i el Port de Barcelona. Aquesta línia trasllada una mitjana de 105.000 vehicles a l’any i evita la circulació de 25.000 camions en el tram entre Martorell i Barcelona, amb la conseqüent reducció d’accidents. Amb aquest acord les dues empreses amplien tres anys més el funcionament d’aquest servei i estudiaran incrementar les circulacions complementàries, a més d’ajustar el servei a les necessitats actuals de Seat, ja que any rere any augmenta la producció de vehicles. Avui dia es porten a terme tres viatges al dia de dilluns a divendres, integrats en el servei ferroviari de la línia Llobregat-Anoia.

Confiança en un servei sostenible

“La renovació mostra la confiança que els clients d’Autometro dipositen en el servei”, afirma el president d’FGC, Ricard Font, mentre que el vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer, considera que la signatura del nou acord “és una mostra clara del compromís de Seat amb el transport per via fèrria i un exemple dels beneficis de la col·laboració entre el sector públic i privat”. Uns beneficis, tanmateix, que van més enllà, ja que el transport ferroviari és més ecològic. De fet, Seat exporta el 80% dels cotxes que produeix a Martorell i, d’aquesta manera, el seu transport esdevé més eficient i rendible. Per altra banda, FGC també referma el seu vessant de transport de mercaderies i logística, més enllà del transport de viatgers.

De la planta al vaixell

El servei d’Autometro discorre per la línia Llobregat-Anoia i passa a uns 50 metres de la planta de Seat, amb la qual enllaça a través d’un ramal, i entra al Port a través d’una via a la zona de descàrrega.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios