www.elllobregat.com
Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi: “La Fira de la Puríssima és un gran paraigua que ens fa d’aparador”
Ampliar

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi: “La Fira de la Puríssima és un gran paraigua que ens fa d’aparador”

viernes 07 de diciembre de 2018, 14:02h
“Som una ciutat amb història però capaç de compaginar les arrels amb noves oportunitats”.

‘Sant Boi respira un altre aire’ és el nom del curtmetratge de la Fira de la Puríssima, obra del cineasta local José Luis López. Com descriuria aquest aire?
Aquest documental trenca amb la lògica habitual dels que es fan per presentar la Puríssima. El que significa que Sant Boi ‘respira un altre aire’ és que som una ciutat amb molta història però capaç de compaginar les seves arrels i compartir-les amb noves oportunitats. És una ciutat efervescent en aquests moments.

Més que un documental, és una pel·lícula.
Volíem que aquest curtmetratge participés d’aquesta lògica. I des del principi, amb el tema del càsting. Hi ha hagut una gran moguda vinculada al càsting entre els veïns i veïnes.

Expliqui’ns com va anar.
Vam pactar amb el José Luis que l’Ajuntament faria un pas enrere. Ell era el protagonista del procés. Volíem que els ciutadans i ciutadanes participessin pensant que prenien part en una producció cinematogràfica de primer nivell. Es va fer un càsting contactant amb escoles, altres entorns de la ciutat... I va buscar diferents perfils, per mostrar la diversitat de Sant Boi. Són històries diferents que tenen Sant Boi com a punt en comú.

De fet, una altra santboiana il·lustre, la Raquel Gu, és l’autora del cartell de la fira.
Volíem deixar llibertat creativa també a la Raquel. Amb els artistes locals volem que flueixi la creativitat. Creem l’escenari adequat i posem els recursos i eines perquè ells puguin fer. Però no incidim mai en un producte.

És la Fira de la Puríssima un aparador per als artistes locals?
La Puríssima forma part de la gran aposta per la creació. Volem impulsar una comunitat cultural de primer nivell a la nostra ciutat. Tenim gent il·lustre a totes les disciplines i altres d’emergents que ja tenen referents locals. Aquí també hi ha un element econòmic.

Expliqui’s.
L’economia taronja, que aposta perquè la producció cultural també tingui un component de motor econòmic. La idea és que aquests artistes magnífics visquin de la seva creació.

Parlem ara de gastronomia. La Puríssima té un espai reservat als hostalers locals i Sant Boi és al Parc Agrari. Quina importància té aquest sector?
Molta. En aquesta línia, hem apostat per preservar el nostre entorn natural. Som un dels pulmons verds de l’àrea metropolitana. Ens han donat el premi a la Ciutat més Sostenible i som una de les zones amb millor qualitat de l’aire de la metròpoli.

A la Fira poseu èmfasi en la sostenibilitat i també en el respecte a l’espai públic. Com es tradueix això sobre el terreny?
Per exemple, a la fira hi és present l’àmbit de la mobilitat sostenible. Sant Boi acumula tots els concessionaris de vehicles de les marques que hi ha. Estem treballant amb ells i per això els veïns poden provar una bicicleta o un vehicle elèctric o híbrid a la fira, amb tota la informació sobre la restricció de cotxes contaminants. Pel que fa a la cura de l’espai públic, volem treballar la corresponsabilitat amb els veïns i veïnes, conductes cíviques que serveixen per preservar-lo. És de tots.

Canviem de tema i parlem dels joves. A la fira hi ha espais adreçats a ells, però considera que Sant Boi és una ciutat amable per als joves?
Volem que ho sigui. Tots sabem les dificultats que tenen en molts àmbits, sobretot en l’accés a l’habitatge, a una ocupabilitat no precària... La fira no pot ser aliena a tot això, i ofereix un espai per fer activitats diverses. Aquí es genera comunitat, perquè moltes vegades fan la mateixa activitat i no es coneixen. D’aquí han nascut col·lectius de joves que després s’han associat.

Què suposa la Puríssima per a la ciutat?
La fira és un gran paraigua que ens fa d’aparador. No volem que la fira sigui un bolet aïllat, sinó que formi part de l’estratègia de la ciutat. Un dels elements que ha permès que hagi durat tant és la seva capacitat per adaptar-se als nous requeriments i necessitats de la ciutadania.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios