www.elllobregat.com
FGC convida a gaudir de la neu a les estacions
Ampliar

FGC convida a gaudir de la neu a les estacions

viernes 04 de enero de 2019, 04:38h
La Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé i Vallter 2000 ja funcionen a ple rendiment

Les estacions d’esquí i de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), La Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé i Vallter 2000 funcionen a ple rendiment des de finals del mes de novembre per tornar a oferir emocions fortes i consolidar-se com un destí turístic familiar. En aquest sentit, la temporada de neu ha arrencat amb novetats destacables a les cinc estacions.

La primera que va obrir va ser Vallter 2000, a la Vall de Camprodon, que es va avançar una setmana a les previsions a causa de les grans nevades. Des del 24 de novembre l’estació està en marxa i aquesta temporada té la voluntat de potenciar el turisme de proximitat. Ho farà a través d’iniciatives com el ‘Puja&Baixa’, dissenyat perquè els visitants de Girona i Barcelona hi passin el seu dia d’esquí amb activitats hivernals al millor preu. Els usuaris, a més de l’esquí i el surf de neu, hi podran fer tota mena d’activitats esportives a la neu, com ara excursions amb raquetes, sortides d’esquí de muntanya o senderisme.

Per altra banda, Vallter 2000 torna a apostar pel turisme familiar i perquè els més petits gaudeixin de la visita al parc lúdic i la pista de trineus i al ja consolidat Miniclub ‘L’Esquirol’, que enguany inclourà, també com a novetat, l’opció de cursos d’iniciació a l’esquí per a infants de 3 i 4 anys al nou espai Bosc de l’Esquirol Fajol.

Motor econòmic del Pallars Sobirà
Per la seva banda, les estacions d’Espot i Port Ainé van arrencar la temporada el 30 de novembre amb una aposta clara pel territori. Les estacions, ubicades al Pallars Sobirà, volen ajudar a potenciar els atractius turístics de la zona, des de la gastronomia a la cultura, passant per la natura. De fet, aquesta comarca compta amb el cim i el poble més alt de Catalunya, l’estany més gran dels Pirineus i un dels millors rius d’aigües braves d’Europa.

Per fomentar aquests elements característics, les dues estacions han posat en marxa una campanya de proximitat amb accions molt properes i directes amb els usuaris provinents de Lleida. A més, s’aposta per la implantació de la recollida selectiva de residus i els nous circuits infantils a la zona de debutants. A Espot portarà el nom de ‘Lo Tamarro’, mentre que a Port Ainé serà ‘Gall Fer’. Per altra banda, està previst que Espot aculli la Copa del Món IPC del 4 al 8 de març.

Vall de Núria, per la seva banda, proposa per a la nova temporada, que va arrencar en el seu cas l’1 de desembre, un programa d’activitats especials a l’Hotel de Vall de Núria, amb propostes d’animació, esportives i culturals per a grans i petits. A més, aquesta temporada destaquen les sortides amb raquetes o el Parc Lúdic, un espai únic per desconnectar de la rutina tot jugant a les pistes de trineus o en els tubbings, així com al rocòdrom per als infants. El parc també ofereix un trineu cross, una tirolina i un recorregut de jocs d’equilibri en alçada.

La Molina agilitza les cues i esperes
I seguint amb les novetats d’aquesta temporada, La Molina, en marxa també des de l’1 de desembre, promocionarà el territori amb la voluntat que els visitants visquin una experiència completa que vagi molt més enllà de les pistes d’esquí i snowboard. Com a motor de l’economia de les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès, l’estació treballarà perquè els usuaris espremin la gran oferta cultural, gastronòmica i natural que envolta La Molina. Per agilitzar l’experiència, aquesta temporada s’ha posat en marxa el sistema ‘La Molina Check In’, un projecte innovador amb el qual els usuaris que hagin fet per primera vegada la compra en línia podran recollir amb el codi QR el seu forfet a les màquines expenedores repartides per l’estació. Una manera d’estalviar cues i temps. Per a pròximes ocasions, hauran de recarregar-lo a través del web o l’app. III

Bitllets combinats per a La Molina i Vall de Núria

Anar a passar el dia a les estacions de La Molina i Vall de Núria és més fàcil amb l’Skitren, un bitllet combinat d’anada i tornada en els trens de la línia de Puigcerdà -en concret l’R3, de l’Hospitalet a Puigcerdà, passant per Vic-, que inclou també el trasllat fins a les pistes i el forfet per a un dia.

L’any passat es van vendre més de 14.000 d’aquests bitllets, el que significa un creixement del 22% respecte de la temporada anterior. Pel que fa a l’Skitren de La Molina, el bitllet té un preu únic de 42 euros per a adults i 32 per a nens, mentre que en el cas de Vall de Núria hi ha dues opcions: l’Skitren Vall de Núria, que és el paquet bàsic de tren, cremallera i forfet per a un dia -amb un preu de 37,60 per a adults i 31,40 per a infants-, i el TrenNatura, amb transport en tren fins a Ribes de Freses més el cremallera d’anada i tornada disponible tot l’any -33,50 per a adults i 25,50 per a joves fins als 16 anys-. Uns tiquets combinats que poden suposar un estalvi de fins al 30% respecte del preu en comprar-los per separat.

Els bitllets es poden comprar a la secció on line ‘Ocio en tren’ de renfe.com o bé a qualsevol estació de Rodalies de Catalunya. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios