www.elllobregat.com
Propòsits per a un 2019 saludable
Ampliar

Propòsits per a un 2019 saludable

viernes 04 de enero de 2019, 04:49h
“Quan es perden de vista les freqüències de consum, aleshores comencen les patologies”

Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, Reis... Totes aquestes celebracions constitueixen un vincle indispensable entre la família i menjar bé, i en grans quantitats. Després dels polvorons, els tortells i el raïm de Cap d’Any molts comencen l’any amb bons propòsits, com fer dieta o anar al gimnàs. Per això, Leonor Miralles, dietista i nutricionista de Nutrimes a Sant Boi, y Daniel Galindo, regional manager de VivaGym –que acaba d’inaugurar el seu primer gimnàs de la comarca a Sant Feliu-, expliquen com fer realitat aquestes bones pràctiques saludables per a l’any que acaba d’arrencar.

Posar fi als mals hàbits
Per fer realitat aquests propòsits per al 2019 s’ha de posar fi als mals hàbits. Miralles considera que hi ha “molts mals hàbits en alimentació” i, a més, es vol “substituir aliments naturals per cuina processada”. Això sembla un pilar fonamental per fer dieta, anar per la via dels productes naturals o sans. No obstant això, moltes vegades confonem aquests productes. Tant és així que creiem que “una ensalada Florette és tan sana com un enciam comprat al mercat, i no és així”, explica la nutricionista, pel fet que es perden moltes propietats de l’aliment en el procés industrial d’elaboració de l’amanida.

A més de l’alimentació, Miralles diu que el pitjor per a un pacient és “no tenir cultura d’esport”, ja que això és una de les principals causes per a no viure una vida saludable, que desemboca en un gran sedentarisme. En aquest aspecte de malts hàbits a l’esport, Galindo afirma que “el més important” per fer fora el sedentarisme és “fer el pas” i començar a practicar activitat física, inscrivint-se per exemple en un gimnàs. El regional manager de VivaGym recomana “anar uns dies abans” dels grans menjars de Nadal al club a fer exercici. Tot i això, remarca que el més important és “fixar-se metes properes i a curt termini com venir 30 minuts al dia, durant tres o quatre dies a la setmana”.

Pilars fonamentals de la salut
Per aconseguir complir amb la màxima ‘mens sana in corpore sano’ s’han de seguir tres pilars bàsics de salut, diu Galindo. “L’alimentació és bàsica i té molt a veure amb l’exercici físic”, explica l’expert de VivaGym. Per tant, tindríem el menjar bé i l’esport com els dos primers grans punts per gaudir d’una vida sana. Però el tercer “és el descans”, bàsic per a Galindo, perquè un sobreesforç o menjar contínuament el mateix podria ser també contraproduent.

El regional manager de VivaGym conclou que “fugir dels aliments processats, precuinats i manufacturats en excés i intentar portar una alimentació més natural i equilibrada és fonamental”. Per tot plegat, assenyala que “per menys de 75 cèntims al dia pots canviar la teva vida i ser una mica més sà i feliç”.

Les freqüències de consum
Per aconseguir aquesta felicitat, no només s’ha d’anar al gimnàs o menjar de forma més natural, segons explica Miralles: “Engreixar-se és perdre salut i moltes vegades això es produeix per no respectar les freqüències de consum”. La regularitat o quantitat amb la qual mengem un aliment pot ser crucial per al nostre metabolisme i afecta directament al nostre físic, a la nostra rutina i a la nostra vida. Per això, moltes vegades la solució és “aprendre a comprar productes de la terra” i saber amb què regularitat consumir-los.

D’altra banda, quan no eliminem aquests mals hàbits és quan comença la “patologia”, que provoca que el cos no es recuperi dels àpats nadalencs. Després de les recomanacions de Miralles i Galindo només queda una cosa a fer: complir els propòsits per a aquest any amb exercici, complint les freqüències alimentàries i respectar els descansos necessaris. Tot és qüestió de força de voluntat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios