www.elllobregat.com
¿Esperança per a la variant de Vallirana?
Ampliar

¿Esperança per a la variant de Vallirana?

El ministre de Foment, el socialista José Luis Ábalos, es compromet a accelerar la finalització de les obres.

La variant de Vallirana s’ha convertit al llarg dels anys en la principal polèmica del municipi. De forma gairebé ridícula fa tres dècades que s’espera que finalitzin unes obres, que no només pretenen millorar la mobilitat dins de la ciutat, sinó principalment fomentar la seguretat dels ciutadans. “Pel centre de Vallirana passen cada dia més de 23.000 vehicles, fent carrers molt perilloses”, defensa l’alcaldessa Eva María Martínez. No obstant això, no tot sembla perdut: A finals de l’any passat el ministre de foment José Luis Ábalos es va comprometre a accelerar la finalització de les obres i tractar el tema de manera urgent al ministeri. Tot apunta que aquest any es marcarà per fi un abans i un després per a aquest projecte i que es poden esperar grans avenços.

Les obres de la variant de Vallirana preveuen la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres en total, dels quals 1,4 serien subterranis, per tal de millorar les condicions mediambientals i de seguretat viària dins del municipi. Aquesta actuació oferiria un traçat alternatiu als més de 23.000 vehicles que de mitjana circulen diàriament per la travessia de la carretera N-340 a Vallirana. A més, es preveuen dos enllaços a Vallirana Oest amb la CN-340 pel costat Tarragona i amb Vallirana Est amb la variant de Cervelló pel costat de Barcelona.

Trenta anys és el temps que porten els valliranencs esperant que les seves reclamacions siguin escoltades. Les obres de la variant de Vallirana van començar, després de nombroses peticions, l’any 2004, però han patit diversos aturades, l’últim el juliol de 2011. Els treballs es van reprendre el novembre del 2014 amb l’objectiu d’acabar abans d’aquest 2018, però evidentment aquest no ha estat el cas. En aquesta ocasió es devia a una retallada d’un total de 7,5 milions d’euros en els pressupostos generals de l’estat.

L’Ajuntament de Vallirana compta amb la col·laboració i suport del consistori i la Comissió de la Variant, formada per tots els partits polítics de la localitat i per ciutadans particulars, en la lluita per les peticions ciutadanes. Entre aquestes, a part de l’evident necessitat de finalitzar la variant, es porta anys sol·licitant el va desviar dels camions, que tant contaminen el municipi, de la N-430 cap a l’AP-7. S’exigeix ​​així que s’inclogui a Vallirana en l’acord entre la Generalitat i el Govern Estatal.

No se sap amb certesa si realment totes les promeses del ministre de Foment donaran els seus fruits aquest any, però no hi ha dubte que almenys tot apunta a una certa millora en la quasi ridícula història de la variant de Vallirana.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto