www.elllobregat.com
Sant Vicenç dels Horts avança en la millora de l’èxit acadèmic
Ampliar

Sant Vicenç dels Horts avança en la millora de l’èxit acadèmic

El 2019 es pretén construir un Pacte Local d’Educació que garanteixi la igualtat d’oportunitats i consolidi el triomf ja present.

Els nens i nenes d’avui són els adults que formaran la societat de demà. Sota aquest lema, l’Obra Social “La Caixa” aposta aquest any 2019 per mantenir la seva lluita contra la pobresa infantil a l’Hospitalet i hi inverteix més d’1,3 milions d’euros. Des de la posada en marxa a l’any 2007 ha invertit un total de 12,5 milions d’euros en el programa CaixaProinfància, en el que ha acompanyat a 6.679 menors i 4.728 famílies en la segona ciutat més gran de Catalunya.

A l’Hospitalet, 18 entitats socials treballen en xarxes coordinades per l’Associació Educativa Itaca, a més de l’Associació Esclat i Eduvic, i en col·laboració amb els serveis socials municipals per desenvolupar el programa d’atenció directa a les famílies. L’objectiu del programa és lluitar contra les dificultats d’integració i el desenvolupament socioeducatiu de la infància. En aquesta línia es pretén trencar el cercle de pobresa que és transmès de pares a fills i aconseguir així que els menors en situació de vulnerabilitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta.

Concretament, la inversió milionària en el programa CaixaProinfància consisteix en una sèrie iniciatives bàsiques. Entre elles, per aconseguir la ruptura del cercle de pobresa s’ha de començar, en ulls de la fundació, per oferir un reforç educatiu, que consisteix, per exemple, en atenció logopèdica i psicomotora per als nens. A més, es presta especial atenció a la promoció de la salut. Així, el programa també treballa per contribuir en la intervenció amb les famílies facilitant l’accés als béns bàsics, com ho són l’alimentació, els productes d’higiene i l’equipament escolar.

CaixaProinfància a Espanya

En general, a tot l’Estat Espanyol, el programa CaixaProinfà ncia compta amb la col·laboració de 426 entitats socials en les principals ciutats, que treballen en xarxa i s’encarreguen d’atendre de manera directa a les famílies, prioritzar les ajudes i fer seguiment de cadascun dels casos.

El programa no només potencia el treball en xarxa entre les entitats socials, sinó que també promou una acció coordinada entre altres agents del territori, com ajuntaments o escoles, per donar una resposta global i integral a les necessitats dels nens i de les seves famílies.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto